Co takhle teplá snídaně, která je hotová do 10 minut? Řeč je o mug caku. Ten se dá připravit na tisíce způsobů, ale troufáme se říct, že tuhle specialitu ala mrkvový dortík jste ještě neviděli.
Tak to pojďme napravit...
1 porce obsahuje
- 538 kcal
- 53 g sacharidů
- 16 g tuků
- 44 g bílkovin
Na 1 porci
- 90 g banánu
- 35 g ovesných vloček
- 30 g mrkve
- 20 g vanilkového proteinu
- 20 ml rostlinného mléka
- 1 vejce
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 50 g tofu
- 15 g vanilkového proteinu
- 20 ml mandlového mléka
- granola
Postup
-
Banán dáme do velké mísy a rozmačkáme ho na jemnou kaši. Přisypeme ovesné vločky, nastrouhanou mrkev, protein a špetku kypřícího prášku. Poté přidáme vajíčko, přilijeme rostlinné mléko a vše důkladně promícháme.
-
Vzniklou směs přemístíme do hrnečku, který dáme na cca 2 min. do mikrovlnky.
-
Dortík necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Tofu dáme do mixéru a lehce ho rozmixujeme. Poté přidáme vanilkový protein, mandlové mléko a vše společně rozmixujeme do požadované konzistence.
-
Mug cake vyklopíme na talíř a rozkrojíme napůl. Základ potřeme krémem, přiklopíme a krém naneseme i navrch dortíku. Na závěr ještě dozdobíme granolou a můžeme podávat.
Dobrou chuť!