Mrkvový mug cake

Tereza Šlancarová
Tereza Šlancarová před 3 měsíci Poprvé publikováno 5. 4. 2022
Aktualizováno 12. 4. 2022
10 min.
Uložit recept
Mrkvový mug cake

Co takhle teplá snídaně, která je hotová do 10 minut? Řeč je o mug caku. Ten se dá připravit na tisíce způsobů, ale troufáme se říct, že tuhle specialitu ala mrkvový dortík jste ještě neviděli. 

Tak to pojďme napravit...

1 porce obsahuje 1 mug cake

  • 538 kcal
  • 53 g sacharidů
  • 16 g tuků
  • 44 g bílkovin

Na 1 porci

Na mug cake:
Na krém:

Postup

  1. Banán dáme do velké mísy a rozmačkáme ho na jemnou kaši. Přisypeme ovesné vločky, nastrouhanou mrkev, protein a špetku kypřícího prášku. Poté přidáme vajíčko, přilijeme rostlinné mléko a vše důkladně promícháme. 

  2. Vzniklou směs přemístíme do hrnečku, který dáme na cca 2 min. do mikrovlnky. 

  3. Dortík necháme vychladnout a mezitím si připravíme krém. Tofu dáme do mixéru a lehce ho rozmixujeme. Poté přidáme vanilkový protein, mandlové mléko a vše společně rozmixujeme do požadované konzistence. 

  4. Mug cake vyklopíme na talíř a rozkrojíme napůl. Základ potřeme krémem, přiklopíme a krém naneseme i navrch dortíku. Na závěr ještě dozdobíme granolou a můžeme podávat.

    Dobrou chuť!

    Mrkvový mug cake

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
23 Líbí se mi Uložit recept