Kdo by neměl rád čokoládu, že? A kdo by neměl rád snídaně nebo svačiny! Pojďme tyhle nejlepší věci spojit a udělat si snídaňový / svačinový extra čokoládový mugcake plný bílkovin.
PS: pokud použijete rostlinný protein, je vhodný i pro vegany. 💚
1 porce obsahuje
- 419 kcal
- 41 g sacharidů
- 12,6 g tuků
- 32 g bílkovin
Na 1 porci
- 45 g ovesné mouky
- 30 g čokoládového proteinu
- 10 g nepraženého kakaa
- 120 ml mandlového mléka
- 10 g čokopeciček
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
Postup
-
Mouku, protein, kakao a prášek do pečiva spolu smícháme.
-
Do sypkých ingrediencí postupně vmícháme 120 ml mléka.
-
Těsto dáme do misky odolné vysokým teplotám (budeme ji totiž dávat do mikrovlnky nebo trouby). Navrch nasypeme čokopecičky.
-
Takto připravený mugcake dáme na 3‑4 minuty do mikrovlnky nebo na 20 minut do trouby na 180 °C.
-
Po upečení ho zalijeme mlékem a můžeme vychutnávat.
-
Tak dobrou chuť!
-
A hotový mugcake nezapomeňte vyfotit a nasdílet třeba na Instagram s označením @aktinrecepty! :)