Jestli máte chuť na něco sladkého, ale fakt se vám nechce zdlouhavě péct, tenhle recept je přesně pro vás. Easy rychlý mug cake jen z 5 ingrediencí, který dokonale doplní křupavá čokoládová čepička. Když navíc vydržíte, než se dortík vychladí v lednici, máte na stole super snack plný bílkovin, co hezky ochladí a osvěží. 👌🏻
1 porce obsahuje
- 387 kcal
- 28,8 g sacharidů
- 18,8 g tuků
- 23,3 g bílkovin
Na 1 porci
- 70 g Vilgain Protein Mug Cake Mix - brownie
- 70 ml vody
- 1 banán
- 100 g řeckého jogurtu
- vanilkové stevia drops
- 20 g hořké čokolády
- 3 g kokosového oleje
Postup
-
V misce si rozmačkáme banán a přidáme k němu vodu a proteinovou směs na mug cake. Dobře promícháme
-
Směs přelijeme do misky vhodné do mikrovlnky a pečeme 2,5‑3 minuty. Během pečení mug cake hlídáme, aby nám nepřetekl z nádoby.
-
Mezitím si osladíme jogurt stéviovými kapkami. Jogurtový krém pak rozetřeme na upečený banánový základ.
-
Na čokoládovou polevu dáme čokoládu spolu s kokosovým olejem na 30 vteřin do mikrovlnky. Poté ji nalijeme na jogurtový krém.
-
Na závěr už jen dozdobíme lyofilizovaným ovocem a odložíme ztuhnout do chladničky. Minimálně na 2 hodiny, klidně i přes noc.
Dobrou chuť!