Vychutnejte si křehké kremrole plněné proteinovým pudinkem

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 2 měsíci
Vychutnejte si křehké kremrole plněné proteinovým pudinkem

V Aktinu slavíme retro-týden. Jinými slovy, ke kávě pojídáme kremrole. Abychom však dostáli své pověsti, nejsou ledajaké kremrole. Upekli jsme si je po svém – ze samých kvalitních ingrediencí a naplnili proteinovým pudinkem. 

Nezapomeňte si recept uložit. Dost možná vám totiž přijde vhod před kvapem se blížícími Vánoci.

Budeme potřebovat:

Na trubičky:

  • 210 g hladké (špaldové) mouky
  • 30 g ghíčka
  • 60 g tvarohu ve vaničce
  • 2 žloutky
  • 100 ml mléka

Na náplň:

Čas přípravy: 30 minut příprav + 30 minut pečení

1571995789_a_3819.jpg

Postup:

  • Do mísy nasypeme mouku. Přidáme rozpuštěné ghíčko, tvaroh, žloutky (trochu ze žloutků odložíme bokem na potření) a mléko. Z ingrediencí uhněteme těsto, které hezky drží pohromadě.
  • Těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme jej na 3 části. Každou z nich postupně rozválíme na tenoučký plát.
  • Plát pomocí nože nebo radýlka nakrájíme na proužky široké cca 2 cm, které potom omotáme okolo ghíčkem pomaštěných kovových trubiček. 
1571995847_a_3819.jpg
  • Trubičky přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme zbylým žloutkem. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C po dobu asi 30 minut – dokud trubičky nezezlátnou. Po vychladnutí opatrně stáhneme.
1571995884_a_3819.jpg
  • Do cukrářského sáčku dáme pudink a plníme jím trubičky. Pudink by měl být vychlazený z lednice, aby byl trochu tužší.
  • Hotové trubičky pro efekt poprášíme proteinem a podáváme. Pokud je nesníme na jeden nádech, uchováváme je v lednici.

Dobrou chuť!

1571995908_a_3819.jpg

Jedna dávka vyjde na 30 menších kremrolí. Na jednu vychází:

  • 52 kcal
  • 5,5 g sacharidů
  • 2 g tuku
  • 3 g bílkovin
Poděkuj autorovi
15 lidí již poděkovalo

Diskuze k článku