V Aktinu slavíme retro‑týden. Jinými slovy, ke kávě pojídáme kremrole. Abychom však dostáli své pověsti, nejsou to ledajaké kremrole. Upekli jsme si je po svém – ze samých kvalitních ingrediencí a naplnili proteinovým pudinkem.
Nezapomeňte si recept uložit. Dost možná vám totiž přijde vhod před Vánoci.
1 porce obsahuje
- 52 kcal
- 5,5 g sacharidů
- 2 g tuků
- 3 g bílkovin
Na 30 porcí
- 210 g špaldové mouky
- 30 g ghee
- 60 g tvarohu
- 2 žloutky
- 100 ml mléka
- 1 balení vanilkového proteinového pudingu
- 1 balení čokoládového proteinového pudingu
Postup
-
Do mísy nasypeme mouku. Přidáme rozpuštěné ghíčko, tvaroh, žloutky (trochu ze žloutků odložíme bokem na potření) a mléko. Z ingrediencí uhněteme těsto, které hezky drží pohromadě.
-
Těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme jej na 3 části. Každou z nich postupně rozválíme na tenoučký plát.
-
Plát pomocí nože nebo radýlka nakrájíme na proužky široké cca 2 cm, které potom omotáme okolo ghíčkem pomaštěných kovových trubiček.
-
-
Do cukrářského sáčku dáme pudink a plníme jím trubičky. Pudink by měl být vychlazený z lednice, aby byl trochu tužší.
-
Hotové trubičky pro efekt poprášíme proteinem a podáváme. Pokud je nesníme na jeden nádech, uchováváme je v lednici.