Vychutnejte si křehké kremrole plněné proteinovým pudinkem

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 4 měsíci
60 min. 30 min. přípravy, 30 min. pečení
Vychutnejte si křehké kremrole plněné proteinovým pudinkem

V Aktinu slavíme retro-týden. Jinými slovy, ke kávě pojídáme kremrole. Abychom však dostáli své pověsti, nejsou to ledajaké kremrole. Upekli jsme si je po svém – ze samých kvalitních ingrediencí a naplnili proteinovým pudinkem. 

Nezapomeňte si recept uložit. Dost možná vám totiž přijde vhod před Vánoci.

Jeden kus má průměrně

  • 52 kcal
  • 5,5 g sacharidů
  • 2 g tuků
  • 3 g bílkovin

Na 30 porcí

Na trubičky
Na náplň

Postup

  1. Do mísy nasypeme mouku. Přidáme rozpuštěné ghíčko, tvaroh, žloutky (trochu ze žloutků odložíme bokem na potření) a mléko. Z ingrediencí uhněteme těsto, které hezky drží pohromadě.

  2. Těsto dáme na pomoučený vál a rozdělíme jej na 3 části. Každou z nich postupně rozválíme na tenoučký plát.

  3. Plát pomocí nože nebo radýlka nakrájíme na proužky široké cca 2 cm, které potom omotáme okolo ghíčkem pomaštěných kovových trubiček. 

  4. Trubičky přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a potřeme zbylým žloutkem. Dáme péct do trouby předehřáté na 180 °C po dobu asi 30 minut – dokud trubičky nezezlátnou. Po vychladnutí opatrně stáhneme.
  5. Do cukrářského sáčku dáme pudink a plníme jím trubičky. Pudink by měl být vychlazený z lednice, aby byl trochu tužší.

  6. Hotové trubičky pro efekt poprášíme proteinem a podáváme. Pokud je nesníme na jeden nádech, uchováváme je v lednici.

Poděkuj autorovi
15 lidí již poděkovalo
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu