Domácí jablečná přesnídávka

50 min.
1 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Domácí jablečná přesnídávka
ilustrační foto, zdroj: therichrecipe.com

Dokonalá podzimní záležitost? Co třeba jablečná přesnídávka? Tuhle dobrotu extra jednuduše připravíte doma a přijde k chuti samotná, v kaši nebo s domácími piškoty!

1 porce obsahuje 1 sklenička

  • 193 kcal
  • 42 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 1 g bílkovin

Na 3 porce

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Nejprve si připravte jablka. Oloupejte je, vyjměte jádra a nakrájejte je na malé kousky.

  2. Dejte nakrájená jablka do velkého hrnce a přidejte vodu. Hrnec postavte na střední plamen a vařte.

  3. Jakmile směs začne vřít, snižte teplotu a nechte jablka dusit pod pokličkou, dokud nejsou měkká. To by mělo trvat asi 15‑20 minut. Občas promíchejte, abyste zabránili připálení.

  4. Když jsou jablka měkká, přidejte cukr, skořici a hřebíček. Důkladně promíchejte.

  5. Snižte teplotu a nechte přesnídávku na mírném ohni dalších 5‑10 minut, aby se cukr rozpustil a chutě se spojily.

  6. Odstraňte hrnec z ohně a nechte přesnídávku vychladnout. Můžete ji servírovat teplou nebo ji nechat vychladit v lednici a podávat chladnou.

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
1 Líbí se mi Uložit recept

Použité produkty v receptu

  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________
  • _______
    __________ __________ __________ __________ __________