Rychlá snídaně, sváča nebo něco jen tak na chuť. Věříme, že tento mug cake nabitý bílkovinami potěší vaše chuťové pohárky.
Dortík si můžete udělat s karamelizovanými jablky, hruškou, nebo i marmeládou či čokoládou... jednoduše s tím, co máte nejraději. :)
1 porce obsahuje
- 203 kcal
- 18 g sacharidů
- 3 g tuků
- 25 g bílkovin
Na 1 porci
- 15 g vanilkového proteinu
- 80 g mandlového mléka
- 2 g kypřicího prášku
- 5 g Erythritol & Stévie
- 3 kapky vanilkového extraktu
- 140 g skyru
- 1 jablko
- 1 čajová lžička Erythritol & Stévie
- 2 g kokosového oleje ve spreji
- 3 kapky vanilkového extraktu
- 10 g ovesných vloček
- 10 g Erythritol & Stévie
- 3 kapky vanilkového extraktu
- 1 čajová lžička skyru
Postup
-
Na těsto smícháme protein s kypřícím práškem, erythritolem, vanilkovým extraktem a mlékem. Nalijeme do misky a dáme na 3 - 5 minut péct do mikrovlnky nebo do trouby na 180 °C na 15 - 20 minut.
-
Dále smícháme skyr s erythritolem a vanilkovým extraktem.
-
Na posyp potom vytvoříme směs vloček, erythritolu, vanilkového extraktu a 1‑2 čajových lžiček skyru.
-
Jablko nakrájíme na plátky a necháme na kokosovém oleji zkaramelizovat.
-
Na korpus dáme jablka, poté skyr a nakonec posyp z ovesných vloček.
Dobrou chuť!