Že už při pohledu na talíř plný cukroví myslíš také na něco slaného? Pak jsi tu správně! Co zkusit tuhle fresh záležitost - šlehanou fetu s glazovanou kořeněnou mrkví, která při první soustu dokonale křupne? Tahle pecka ti skvěle poslouží taky jako silvestrovský snack, který je skoro bez práce ready za pár minut a kromě slasti pro oči je to taky pořádná slast pro tvoje chuťové pohárky. 🤌🏻
1 porce obsahuje
- 347 kcal
- 17,1 g sacharidů
- 24,6 g tuků
- 12,7 g bílkovin
Na 4 porce
- 500 g mrkve
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce květového medu
- 1 čajová lžička mletého kmínu
- 1 čajová lžička červené papriky
- 1 čajová lžička skořice
- 1/2 čajové lžičky mořské soli
- 1 špetka pepře
- 200 g sýru feta
- 140 g odtučněného řeckého jogurtu
- 3 lžíce olivového oleje
- 3 lžíce citronové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 1 čajová lžička olivového oleje
- 1 čajová lžička dýňových semínek
- 1 čajová lžička granátového jablka
Postup
-
Troubu předehřej na 200 °C.
-
Mrkev očisti a nakrájej na menší části. Dej jí do mísy a přidej olivový olej, med a koření. Pomocí rukou promíchej a mrkve ve směsi pořádně obal.
-
Mrkve poukládej na plech vystlaný pečícím papírem. Peč přibližně 20‑25 minut. V polovině pečení je všechny pootáčej, aby se rovnoměrně propekly.
-
Než se ti dopeče mrkev, připrav si šlehanou fetu. Všechny ingredience dej do mixéru a mixuj do hladké krémové konzistence. Pokud ji chceš řidší, přidej trochu vody.
-
Hotovou vyšlehanou fetu rozetři na talíř. Na ni naskládej pečenou mrkev. Dozdob dýňovými semínky, granátovým jablkem a pokapej olivovým olejem.
A už jen vychutnávej!