Grizly Cizrna Kabuli
Grizly Cizrna Kabuli
Ingredience
Cizrna Kabuli 100 %.
Země původu: Rusko, Argentina, Česká republika, Ukrajina.
Upozornění pro alergiky: Může obsahovat lepek, arašídy a další skořápkové plody.
Grizly Cizrna Kabuli - nutričně bohatá luštěnina s příjemnou texturou
Grizly Cizrna Kabuli je prémiové kvality, má větší plody, hladkou slupku, výbornou oříškovou chuť a příjemnou texturu. Pěstuje se ve středomoří, jižní Evropě, severní Africe, jižní Americe a na indickém subkontinentu. Její název pochází z oblasti v Afghánistánu (Kábul).
Cizrna je plná důležitých živin, především bílkoviny, a sacharidů, ale také vlákniny. Obsahuje železo, fosfor, vápník, hořčík, mangan, zinek a vitamíny skupiny B, C a A. Navíc fosforu, hořčíku a vápníku má nejvíce ze všech luštěnin.
Cizrna se skvěle hodí do salátů, polévek, ale i jako hlavní chod. Nejoblíbenější pochoutkou poslední doby je hummus z cizrny.
Grizly Cizrna Kabuli v bodech:
- luštěnina s oříškovou chutí
- příjemná textura
- vysoký obsah bílkovin a vlákniny
- zdroj vápníku, železa, hořčíku a dalších mikronutrientů
- vhodné do polévek, salátů nebo na výrobu humusu
100 g | |
Energetická hodnota | 1413 kJ / 336 kcal |
Tuky | 5,7 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 1 g |
Sacharidy | 43 g |
- z toho cukry | 3,6 g |
Vláknina | 17 g |
Bílkoviny | 20 g |
Sůl | 0,09 g |
Ingredience
Cizrna Kabuli 100 %.
Země původu: Rusko, Argentina, Česká republika, Ukrajina.
Upozornění pro alergiky: Může obsahovat lepek, arašídy a další skořápkové plody.
Doporučení výrobce
- Před vařením je potřeba ji alespoň na 8 hodin namočit.
- Doporučujeme vodu slít a ještě cizrnu propláchnout.
- Vařte alespoň hodinu, někdy i déle v závislosti na druhu a velikosti.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu.
- Během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu.