Grizly Jáhly
Grizly Jáhly - přirozeně bezlepková obilovina s milionem způsobů využití
Jáhly vznikají z prosa odstraněním semenné slupky z obilky. Patří mezi přirozeně bezlepkové, zásadité a lehce stravitelné potraviny. Jsou bohatým zdrojem komplexních sacharidů, ale také vlákniny, která přispívá k správnému trávení a pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi. Dále obsahují cenné vitaminy především skupiny B a E a minerální látky jako je hořčík, draslík, železo a fosfor.
Chutnají skvěle naslano i na sladko. Již dříve se běžně používali k přípravě jahelníku či škubánků. Můžeš je také smíchat s čerstvým nebo se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Variant existuje celá řada. Zkus je ještě ochutit kakaem, medem nebo sirupem. Takto si připravíš sytou a nutričně hodnotnou snídaní nebo svačinku. Naslano můžou sloužit jako příloha ochucená bylinkami a česnekem nebo sušenými rajčaty. Dá se z nich připravit i hlavní chod smícháním s restovanou zeleninou anebo masem.
Grizly Jáhly v bodech:
- bohatý zdroj komplexních sacharidů a vlákniny
- obsahuje vitaminy skupiny B, E a řadu minerálních látek
- vhodné na přípravu sladkého jáhelníku i slané přílohy k masu a zelenině
100 g | |
Energetická hodnota | 1474 kJ / 348 kcal |
Tuky | 1,4 g |
Sacharidy | 71 g |
- z toho cukry | 0,7 g |
Bílkoviny | 13 g |
Sůl | 0,02 g |
Ingredience
Jáhly 100 %.
Doporučení výrobce
- Jáhly se před vařením doporučují spařit horkou vodou.
- Nejdříve je propláchněte a poté vařte v osolené vodě v poměru 1:2 asi 15 - 20 minut, dokud se voda neodpaří.
- U receptů na sladko se dají jáhly uvařit také v mléce, získají tak jemnou krémovou chuť.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v chladu, suchu a temnu.