Dokonale vláčné dezerty jsou sázka na jistotu. Navíc v nich skvěle zužitkuješ sezónní ovoce, které jim dodá sladkost i vlákninu a easy svačiny a dezerty na celý týden máš ready. Tak proč nezkusit i tuhle hruškovou bublaninu, kterou zvládne i úplný začátečník a poslouží jako sladký základ tvého mealprepu. Doporučujeme si k ní dát ještě třeba lžíci tvarohu nebo řeckého jogurtu pro zjemnění a zvýšení obsahu bílkovin a nic nezkazíš ani oblíbeným toppingem navrch. 🤫
Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje
- 306 kcal
- 45 g sacharidů
- 11 g tuků
- 6 g bílkovin
Na 10 porcí
- 300 g hladké mouky
- 150 g třtinového cukru
- 100 g másla
- 3 vejce
- 100 ml mléka
- 12 g kypřicího prášku
- 10 kapek vanilkového extraktu
- 4 hrušky
- špetka soli
Postup
-
Začni tím, že si troubu předehřeješ na 180 °C a plech si vyložíš pečícím papírem.
-
V míse vyšlehej třtinový cukr s vejci a vanilkovým extraktem do pěny.
-
Postupně přidávej rozpuštěné máslo a mléko.
-
V jiné míse smíchej sypké suroviny - mouku, prášek do pečiva a sůl. Směs postupně přimíchávej do tekuté směsi, dokud nevznikne hladké těsto.
-
Hrušky zbav jádřinců, oloupej a nakrájej na tenké plátky. Plátky rozlož na dno plechu a opatrně polij těstem.
-
Vlož do trouby a peč 30‑40 minut, dokud těsto nezezlátne.
-
Nechej vychladnout, volitelně posyp moučkovým cukrem a podávej hned nebo jako dezert do mealprepu.