Mrkvový dort ke snídani? No problem! Tuhle easy dobrotu plnou bílkovin si připravíš raz dva, hodí se taky jako mealprep na více dní dopředu a skvěle tě nastartuje na nový den. Má taky dostatek vlákniny a neztratí se jen jako snídaně. Parádu udělá taky jako dezert pro nečekanou návštěvu, kterou svou lahodnou chutí se skořicovým twistem odzbrojí! 🤩
1 porce obsahuje
- 532 kcal
- 58,7 g sacharidů
- 16,9 g tuků
- 35,9 g bílkovin
Na 1 porci
- 75 g banánu
- 8 g pekanových ořechů
- 50 g Vilgain ovesných vloček
- 15 g vanilkového vegan proteinu
- skořice
- 1/2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 25 g mrkve
- 1 lžíce javorového sirupu
- 140 ml mandlového mléka
- 50 g řeckého jogurtu
- 15 g vanilkového vegan proteinu
- 5 g pekanových ořechů
Postup
-
Předehřej si troubu na 180 °C.
-
Banán si rozmačkej v zapékací misce (my použili tu s průměrem 11 cm).
-
Přimíchej ostatní suroviny, nasekané pekanové ořechy, ovesné vločky, najemno nastrouhanou mrkev, skořici, prášek do pečiva, javorový sirup a mléko.
-
Vše dobře promíchej a peč asi 35 minut.
-
Mezitím smíchej jogurt s proteinem, dej na vychladlý koláč a přidej pár pekanových ořechů na ozdobu. A je to, tak dobrou chuť!