Receptů na koláče není nikdo dost, tak pojď vyzkoušet tento s nadýchaným piškotem, vůní citrónu a tvarohovým krémem navrchu. Jeden kousek má rovnou 22 g bílkovin na porci, takže k tou všemu hezky zasytí na delší dobu.
1 porce obsahuje
- 279 kcal
- 25 g sacharidů
- 8 g tuků
- 22 g bílkovin
Na 8 porcí
- 175 g hladké mouky
- 75 g xylitolu
- 1 špetka vanilkového lusku
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 50 g proteinu na pečení
- 1 špetka citrónové kůry
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 vejce
- 200 ml mléka
- 50 g ghee
- 500 g nízkotučného tvarohu
- 250 g měkkého tvarohu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 špetka citrónové kůry
- 30 g čekankového sirupu
Postup
-
Nejprve si připrav těsto na piškot. V misce smíchej hladkou mouku, xylitol (nebo cukr či jiné sladidlo), protein na pečení, kypřící prášek, špetku vanilkových semínek z vanilkového lusku a citronovou kůru.
-
Dále ke směsi vyklepni jedno vejce, přilij lžíci citronové šťávy, mléko a roztopené ghee. Peč na 170 °C asi 25 minut.
-
Než se ti upeče piškot, vyšlehej si krém.
V misce smíchej tvaroh v kostce a dva tvarohy ve vaničce. Přidej k nim čekankový sirup, citronovou šťávu i citronovou kůru. Vymíchej v hladký krém. Dej do lednice.
-
Nakonec piškot natři vychlazeným krémem. Pokud chceš, aby dezert vypadal pořádně fancy, můžeš těsně před podáváním přidat nakrájené plátky citronu jako ozdobu. Nenechávej je ale na krému moc dlouho, jinak zhořkne.
-
Dobrou chuť!