Křupavá granola s náloží bílkovin a vůní skořice vyšperkuje vaši zdravou svačinu

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před měsícem
1
40 min.
Křupavá granola s náloží bílkovin a vůní skořice vyšperkuje vaši zdravou svačinu

Studovali jste někdy etiketu müsli či granoly, které běžně zdobí pulty "zdravých" výživ? Pokud ano, tak jistě víte, že k tomu, abychom je opravdu mohli zaškatulkovat jako zdravé, mají často hooodně daleko. Brání v tom složení plné zbytečného rafinovaného cukru, ztužených tuků a éček.

Pojďte se s námi raději pustit do přípravy domácí granoly. Zabere to jen chvilku času a obsah ingrediencí máte pevně ve svých rukou. Můžete ji třeba obohatit náloží bílkovin, jako jsme to udělali my.

100 g obsahuje přibližně:

  • 299 kcal
  • 28 g sacharidů
  • 15 g tuků
  • 13 g bílkovin

Ingredience

Budeme potřebovat

Postup

  1. Křupavá granola s náloží bílkovin a vůní skořice vyšperkuje vaši zdravou svačinu

    Troubu si předehřejeme na 170 °C.

  2. Ve velké míse smícháme všechny ingredience kromě bílků.

  3. Bílky vyšleháme v tuhý sníh a opatrně je vmícháme k ingrediencím z předchozího kroku.

  4. Vzniklou směs přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme zhruba 30 minut dozlatova. V průběhu pečení granolu promícháme, aby se opekla ze všech stran.

Poděkuj autorovi
13 lidí již poděkovalo
Vegan Cheat Spread Banana Bread
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________

Diskuze k receptu