Studovali jste někdy etiketu müsli či granoly, které běžně zdobí pulty "zdravých" výživ? Pokud ano, tak jistě víte, že k tomu, abychom je opravdu mohli zaškatulkovat jako zdravé, mají často hooodně daleko. Brání v tom složení plné zbytečného rafinovaného cukru, ztužených tuků a éček.
Pojďte se s námi raději pustit do přípravy domácí granoly. Zabere to jen chvilku času a obsah ingrediencí máte pevně ve svých rukou. Můžete ji třeba obohatit náloží bílkovin, jako jsme to udělali my.
Obsahuje
- 299 kcal
- 28 g sacharidů
- 15 g tuků
- 13 g bílkovin
Ingredience
- 100 g ovesných vloček
- 30 g kokosových chipsů
- 30 g mandlí
- 30 g arašídů
- 30 g dýňových semínek
- 30 g protein skořicová rolka
- 100 g čekankového sirupu
- 100 g sušených jablek
- 30 g goji
- 2 lžíce skořice
- 3 bílky
Postup
-
Troubu si předehřejeme na 170 °C.
-
Ve velké míse smícháme všechny ingredience kromě bílků.
-
Bílky vyšleháme v tuhý sníh a opatrně je vmícháme k ingrediencím z předchozího kroku.
-
Vzniklou směs přesuneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme zhruba 30 minut dozlatova. V průběhu pečení granolu promícháme, aby se opekla ze všech stran.