Labeta Chléb tmavý bez lepku – 500 g
Labeta Chléb tmavý bez lepku – 500 g
Labeta Chléb tmavý bez lepku - směs na přípravu tmavého domácího bezlepkového chleba
Rád by sis k snídani dopřál čerstvě upečený chléb? Právě pro tebe je určena tato směs pro přípravu tmavého pečiva, ve kterém jsou všechny suroviny přirozeně bezlepkové. Nyní si tak můžeš upéct poctivý a křupavý tmavý chléb, kdykoli na něj dostaneš chuť. Ať už bude tvoje snídaně na sladko nebo na slano, tento chléb tě nezklame. Směs je namíchaná z kukuřičné a rýžové mouky a nenajdeš v ní žádnou deproteinovanou pšenici, laktózu ani lepek. Z celého balení lze připravit zhruba 15 porcí.
Labeta Chléb tmavý bez lepku v bodech:
- směs na přípravu bezlepkového chleba
- obsahuje přirozeně bezlepkové suroviny
- stačí přidat pouze vodu
- neobsahuje laktózu
- Obsah balení: 490 g směsi + 10 g sušeného droždí.
Balení: 500 g (490 g směsi + 10 g sušeného droždí) | |||
100 g* | |||
Energetická hodnota | 851 kJ / 201 kcal | ||
Tuky | 1 g | ||
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,6 g | ||
Sacharidy | 46 g | ||
- z toho cukry | 1,4 g | ||
Vláknina | 0,9 g | ||
Bílkoviny | 2,4 g | ||
Sůl | 1,4 g | ||
Laktóza | <0,01 g |
*výživové údaje výrobku připraveného podle návodu.
Ingredience:
Bramborový škrob, rýžová mouka, kukuřičná mouka, bramborové vločky (brambory (99 %), emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin, antioxidant: estery mastných kyselin s kyselinou askorbovou, antioxidant: disiřičitan sodný, kurkuma), jedlá sůl, sušené droždí (pekařské droždí, emulgátor: sorbitanmonostearát), cukr, kmín, zahušťovadlo: guma guar, barvivo: amoniakový karamel, látka zlepšující mouku: fosforečnany vápenaté, antioxidant: kyselina askorbová, antioxidant: kyselina citronová, rozmarýn.
Doporučení býrobce
- Návod na přípravu: Oba sáčky smícháme, přidáme 430–470 ml vlažné vody. Elektrickým hnětačem v míse vypracujeme těsto a vložíme ho do vymazané a bezlepkovou moukou vysypané chlebíčkové (nebo menší dortové) formy a necháme v teple 60–75 minut kynout. Pečeme při teplotě 170–180 °C asi 60 minut.
- Příprava v domácí pekárně: Do domácí pekárny nalijeme 430–470 ml vlažné vody (nepoužívejte vody více než doporučené množství, těsto při míchání řídne). Nasypeme směs na chleba, přidáme sušené droždí a zapneme program na cca 2 hodiny (Rychlý, Sprint, Gluten free apod.). Doporučujeme po zamíchání těsto ze stran stáhnout stěrkou ke středu. Pekárna zajistí zamíchání, vykynutí a upečení chleba bez vaší pomoci.
Upozornění
- Potravina.
- Skaldujte v suchu a chladu.