Léto v plném proudu: Tříbarevný šťavnatý koláč

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová před 4 měsíci
3 minuty čtení
Léto v plném proudu: Tříbarevný šťavnatý koláč
7

Vzhůru na stromy nebo aspoň do obchodu! Větve i pulty se prohýbají pod šťavnatým ovocem a toho je třeba řádně využít.

Naše volba pro tentokrát padla na slaďoučké nektarinky. Neprohloupíte však ani s meruňkami, jahodami nebo jakoukoliv další oblíbenou úrodou.

Budeme potřebovat:

Na korpus:

Na tvarohovou náplň s nektarinkami:

Na vrchní těsto:

velikost plechu: 30 x 40 cm

čas přípravy: 30 minut
čas pečení: 50 minut

1561643852_a_3039.jpg

Postup:

  1. Troubu předehřejeme na 180 °C.
  2. Ghí pokojové teploty vyšleháme s xylitolem do pěny. Přidáme vejce, mléko, kešu máslo a zapracujeme.
  3. Mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem.
  4. Sypkou směs přidáme k máslovému základu a vypracujeme těsto. Kdyby se těsto příliš drolilo, můžeme přidat více mléka. 
  5. Hotové těsto vtlačíme do formy vyložené pečícím papírem a vrhneme se na přípravu tvarohové náplně. 
  6. Náplň připravíme vyšleháním všech potřebných ingrediencí.
  7. Nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky.
  8. Na korpus rovnoměrně rozetřeme krém a poklademe jej nektarinkami.
  9. Pustíme se do přípravy vrchního těsta. Vejce vyšleháme s xylitolem do pěny. Poté po troškách zašleháváme rozpuštěný kokosový olej a vodu.
  10. Mouku smícháme s kypřícím práškem a solí. Opatrně vmícháme do základu a vytvoříme těsto.
  11. Hotové těsto opatrně rozetřeme na vrstvu nektarinek.
  12. Pečeme přibližně 50 minut do zlatova.
  13. Než se na koláč vrhneme, zatlačíme slinu a nezapomeneme ho postnout na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.

Dobrou chuť!

1561656086_a_3039.jpg

Koláč jsme rozkrájeli na 24 dílu. Na jeden vychází:

  • 222 kcal
  • 18 g sacharidů
  • 12 g tuku 
  • 10,5 g bílkovin
1561656676_a_3039.jpg

1561657216_a_3039.jpg

Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku