Vzhůru na stromy nebo aspoň do obchodu! Větve i pulty se prohýbají pod šťavnatým ovocem a toho je třeba řádně využít.
Naše volba pro tentokrát padla na slaďoučké nektarinky. Neprohloupíte však ani s meruňkami, jahodami nebo jakoukoliv další oblíbenou úrodou.
1 porce obsahuje
- 222 kcal
- 18 g sacharidů
- 12 g tuků
- 10,5 g bílkovin
Na 24 porcí
- 100 g ghee
- 50 g xylitolu
- 1 vejce
- 50 ml mléka
- 30 g kešu másla
- 220 g špaldové mouky
- 30 g kakaa
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 750 g tvarohu
- 2 vejce
- kůra z 1 citrónu
- 600 g nektarinek
- 30 g vanilkového proteinu
- 3 vejce
- 50 g xylitolu
- 5 lžic vody
- 20 g kokosového oleje
- 2 čajové lžičky kypřicího prášku
- 225 g špaldové mouky
- 1 špetka soli
Postup
-
Troubu předehřejeme na 180 °C. -
Ghí pokojové teploty vyšleháme s xylitolem do pěny. Přidáme vejce, mléko, kešu máslo a zapracujeme.
-
Mouku smícháme s kakaem a kypřícím práškem.
-
Sypkou směs přidáme k máslovému základu a vypracujeme těsto. Kdyby se těsto příliš drolilo, můžeme přidat více mléka.
-
Hotové těsto vtlačíme do formy vyložené pečícím papírem a vrhneme se na přípravu tvarohové náplně.
-
Náplň připravíme vyšleháním všech potřebných ingrediencí.
-
Nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na tenké plátky.
-
Na korpus rovnoměrně rozetřeme krém a poklademe jej nektarinkami.
-
Pustíme se do přípravy vrchního těsta. Vejce vyšleháme s xylitolem do pěny. Poté po troškách zašleháváme rozpuštěný kokosový olej a vodu.
-
Mouku smícháme s kypřícím práškem a solí. Opatrně vmícháme do základu a vytvoříme těsto.
-
Hotové těsto opatrně rozetřeme na vrstvu nektarinek.
-
Pečeme přibližně 50 minut dozlatova.
-
Než se na koláč vrhneme, zatlačíme slinu a nezapomeneme ho postnout na Instagram s hashtagem #aktinrecepty.