Meruňková bublanina s jogurtem

Michaela
Michaela Dobiášová
45 min.
25 Líbí se mi Komentáře
2
Uložit recept
Meruňková bublanina s jogurtem

Meruňky na stromech i pultech obchodů začínají postupně dozrávat, a to znamená co? Žhavíme troubu, uvazujeme zástěru a jde se péct bublanina! 

1 porce obsahuje 1 kuš řezu

  • 91 kcal
  • 14 g sacharidů
  • 2 g tuků
  • 5 g bílkovin

Na 12 porcí

Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Meruňková bublanina s jogurtemNejdříve společně smícháme všechny sypké ingredience – ovesnou mouku, pudinkový prášek, proteinový prášek a kypřicí prášek. Pokud je nás těsto málo sladké, přidáme sladidlo podle chuti.

  2. Poté přidáme kešu máslo, bílý jogurt, vodu a žloutek z vajíčka. 

  3. Z bílku vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme k zbylé směsi. Hotové těsto přelijeme do plechu o velikosti 30 x 25 cm vyloženého pečicím papírem. 

  4. Meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a naskládáme na těsto. Meruňková bublanina s jogurtem

  5. Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 30 minut. 

  6. Vychladlou bublaninu na oko "pocukrujeme" trochou proteinového prášku a svůj výtvor můžeme směle vydávat za tradiční český dezert. Věřte, že ani po ochutnání nebude mít nikdo nejmenší podezření, že se jedná o zdravou stravu. 

  7. Po vyfocení na Instagram přidáme k fotce hashtag #aktinrecepty a sbíráme lajky. Meruňková bublanina s jogurtemMeruňková bublanina s jogurtemMeruňková bublanina s jogurtem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
25 Líbí se mi Uložit recept