Meruňky na stromech i pultech obchodů začínají postupně dozrávat, a to znamená co? Žhavíme troubu, uvazujeme zástěru a jde se péct bublanina!
1 porce obsahuje
- 91 kcal
- 14 g sacharidů
- 2 g tuků
- 5 g bílkovin
Na 12 porcí
- 120 g ovesné mouky
- 1 vanilkový puding
- 30 g vanilkového proteinu
- 1/2 balení kypřicího prášku
- 30 g kešu másla
- 140 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 120 ml vody
- 350 g meruněk
- práškové sladidlo
Postup
-
Nejdříve společně smícháme všechny sypké ingredience – ovesnou mouku, pudinkový prášek, proteinový prášek a kypřicí prášek. Pokud je nás těsto málo sladké, přidáme sladidlo podle chuti.
-
Poté přidáme kešu máslo, bílý jogurt, vodu a žloutek z vajíčka.
-
Z bílku vyšleháme tuhý sníh a opatrně ho vmícháme k zbylé směsi. Hotové těsto přelijeme do plechu o velikosti 30 x 25 cm vyloženého pečicím papírem.
-
Meruňky rozpůlíme, vypeckujeme a naskládáme na těsto.
-
Pečeme v troubě předehřáté na 170 °C přibližně 30 minut.
-
Vychladlou bublaninu na oko "pocukrujeme" trochou proteinového prášku a svůj výtvor můžeme směle vydávat za tradiční český dezert. Věřte, že ani po ochutnání nebude mít nikdo nejmenší podezření, že se jedná o zdravou stravu.
-
Po vyfocení na Instagram přidáme k fotce hashtag #aktinrecepty a sbíráme lajky.