Návrat do dětství: Retro punčák s malinami a bílou čokoládou

Kristína Močková
Kristína Močková před 9 měsíci
1
65 min. 30 min. přípravy, 35 min. pečení, několik hodin chlazení
Návrat do dětství: Retro punčák s malinami a bílou čokoládou

Přeneste se na chvíli do dětství a představte si klasický punčák nasáknutý sirupovou vodou a politý cukrovou polevou...Tak přesně takový vám dneska nenabídneme. Ale můžeme si spolu upéct jeho přetvořenou verzi, u které jsme ubrali cukr a namísto sirupové vody jsme použili maliny. Barviva v našem punčáku taky nehledejte. Zato ganache z bílé čokolády navrchu vás určitě potěší. 

1 porce obsahuje

  • 263 kcal
  • 26,3 g sacharidů
  • 11,9 g tuků
  • 10,1 g bílkovin

Na 12 porcí

Na těsto
Na malinovou šťávu
  • 180 g mražených malin
  • 2 lžíce rumu
  • 180 g vody
Ganache

Postup

  1. Návrat do dětství: Retro punčák s malinami a bílou čokoládouBílky oddělíme od žloutků. Bílky ve velké misce vyšleháme spolu se sladidlem a špetkou soli na tuhý sníh. Bude to trvat asi 6 minut. Návrat do dětství: Retro punčák s malinami a bílou čokoládou

  2. Ke sněhu přimícháme žloutky a zlehka promícháme stěrkou. Do misky prosejeme mouku s práškem do pečiva, přidáme protein a mandlovou mouku. Opět zlehka promícháme, aby se všechno spojilo, ale aby nám neslehl sníh. Těsto vylijeme do formy vyložené pečícím papírem a pečeme na 160 stupňů asi 30–40 minut, dokud při propíchnutá nevyleze z těsta čistá špejle. Návrat do dětství: Retro punčák s malinami a bílou čokoládou

  3. Mezitím si připravíme malinovou šťávu. Rozmrazené maliny zalijeme vodou, přidáme 2–3 lžíce rumu a rozmixujeme. Směs můžeme propasírovat, aby jsme v punčáku neměli zrníčka. 

  4. Pokud nám těsto nenaskočilo rovnoměrně, seřízneme vrch tak, aby byl co nejvíce rovný. Následně korpus překrojím na 3 stejné pláty. Spodní a vrchní plát potřeme štědrou vrstvou džemu. Na spodní (seříznutý) plát položíme prostřední plát, který budeme polívat malinovou šťávou. Musí být úplně nasáknutý. Nakonec na něj položíme vrchní plát. Přikryjeme talířem, jemně zatížíme a necháme odpočívat v ledničce několik hodin.  Návrat do dětství: Retro punčák s malinami a bílou čokoládou

  5. Nakonec si připravíme ganache z bílé čokolády. Ohřejeme 100 ml 30% smetany, přidáme 150 g nadrobno nasekané čokolády, necháme chvíli odstát a rozmícháme na hladký krém, který půjde na vrch řezu. Můžeme ozdobit malinami a necháme alespoň hodinu ztuhnout v ledničce. Návrat do dětství: Retro punčák s malinami a bílou čokoládou

  6. Nezapomeňte se s námi podělit o vaše výtvory. Rádi si je prohlédneme pod #aktinrecepty. 

Poděkuj autorovi
9
Aktin Vegan Proteinová Cookieska
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________