Máte rádi kynuté koláče, ale někdy prostě není času nazbyt? Kynuté těsto bývá zdlouhavým procesem, který za to sice stojí, i tak tu máme řešení, jak si tenhle oblíbený ovocný dezert vychutnat s co nejjednodušší a nejrychlejší přípravou. Jogurtové těsto to jistí! Tak se pojďme podívat, jak na to!
1 porce obsahuje
- 274 kcal
- 41,6 g sacharidů
- 8,2 g tuků
- 6,3 g bílkovin
Na 9 porcí
- 200 g bílého jogurtu
- 1 vejce
- 300 g rýžové mouky
- 70 g celozrnné mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 1/2 čajové lžičky jedlé sody
- 50 g čekankového sirupu
- 40 g Vilgain grass - fed ghee
- 135 g Vilgain švestkové pomazánky
- 60 g rýžové mouky
- 15 g Vilgain grass - fed ghee
- 20 g čekankového sirupu
- mandle
- xylitol
Postup
-
Nejprve si v misce smícháme jogurt s vejcem, čekankovým sirupem, a poté do toho přidáme sypké suroviny a dobře zapracujeme. Vznikne hustší těsto.
-
Na plechu s pečícím papírem uděláme lžící hromádky, a pak do nich jemně uděláme jamky.
-
Do jamek vložíme na měsíčky nakrájené švestky a přikryjeme lžičkou švestkové pomazánky.
-
Potom uděláme drobenku - smícháme všechny suroviny na ní dohromady. Nadrobíme na koláče, posypeme plátky mandlí a pečeme na 185 °C 20‑25 min.
-
A na závěr už jen podle chuti "pocukrujeme" xylitolem.
Tak dobrou chuť! A na váš výsledek se těšíme třeba na Instagramu s označením @vilgainrecepty!