Ulepená pusa od koblihů s marmeládou? To bývaly časy, co? A protože i nám se po nich zastesklo, vrhli jsme se na jejich zdravější verzi. A pro tentokrát jsme je naplnili nesmrtelnou kombinací PB & Jelly.
Jsou skoro jako od babičky, jen o něco méně kalorické, ale i tak moc dobré. Nevěříte? Tak je pojďte vyzkoušet.
1 porce obsahuje
- 245 kcal
- 31 g sacharidů
- 11 g tuků
- 7 g bílkovin
Na 9 porcí
- 100 g celozrnné špaldové mouky
- 200 g hladké mouky
- 60 g kokosového cukru
- 1 sušené droždí
- špetka soli
- 1/2 čajové lžičky mleté vanilky
- 60 g ghee
- 150 ml mléka
- 2 žloutky
Postup
-
Mléko zahřejeme v kastrůlku, aby bylo vlažné. To samé uděláme s ghee máslem. Necháme ho rozpustit a dáme stranou.
-
V míse smícháme mouku, sušené droždí, cukr, špetku soli a mletou vanilku. Vychladlé rozpuštěné máslo a mléko přidáme společně se žloutky k suché směsi a uhněteme hladké pružné těsto. Hotové těsto necháme kynout alespoň 30 minut.
-
Na pomoučněné ploše vyválíme těsto na asi 1,5 cm tlustý plát. Z plátu vykrajujeme pomocí skleničky kolečka, která vyskládáme na plech s pečicím papírem. Vykrájené koblížky necháme kynout pod utěrkou dalších 15 minut.
-
Po vykynutí pečeme koblížky na 175 °C asi 15 minut dozlatova.
-
Upečené koblížky potřeme rozpuštěným máslem a obalíme v kokosovém cukru.
-
Připravíme si 2 zdobící sáčky se špičkou. Jeden sáček naplníme arašídovým máslem a jeden malinovým džemem. Pomocí opačného konce vařečky vytvoříme z boku každého koblížku hluboký důlek. Do důlků naplníme z poloviny arašídové máslo a z poloviny malinový džem.
-
Pak už můžeme koblížky ihned podávat. Nejlépe chutnají čerstvé.
Dobrou chuť.