Že je v jednoduchosti krása? U jídla to platí dvojnásob a u dezertů jakbysmet! A když vám k tomu všemu takový nadýchaný koláček dodá taky hezkou dávku bílkovin, je to přesně to, co bodne uprostřed každého náročného dne. Tak co zkusit tuhle fancy prošívanou buchtu s tvarohem a pudinkem, kterou máte ready za 45 minut i s pečením? 👌🏻
1 porce obsahuje
- 206 kcal
- 20 g sacharidů
- 10 g tuků
- 8 g bílkovin
Na 15 porcí
- 250 g špaldové mouky
- 2 vejce
- 30 g kakaa
- 110 g ghee
- 150 ml mléka
- 100 g datlového cukru
- 10 g kypřicího prášku
- 450 g polotučného tvarohu
- 1 vejce
- 10 g vanilkového pudingu
- 30 g datlového cukru
- špetka mleté vanilky
Postup
-
Nejprve si připravíme krém - do misky dáme všechny ingredience a vyšleháme v hladkou pěnu. Tu přendáme do zdobícího pytlíku (nebo pevného sáčku) a dáme na 15 minut do mrazáku.
-
Mezitím si připravíme těsto - vejce vyšleháme s cukrem do světlé pěny, v druhé misce si smícháme všechny sypké ingredience, které postupně zašleháme do vaječné směsi a zbylých tekutých ingrediencí.
-
Těsto nalijeme do formy vyložené pečícím papírem (my použili velikost formy 40 cm x 26 cm).
-
Na zdobení si odstřihneme cca 1,5 cm od konce pytlíku. Krém nanášíme do tvaru mřížky.
-
Pečeme 25‑30 minut na 170 °C.
-
Hotovou buchtu necháme vychladnout a můžeme podávat. Tak dobrou chuť!