- Sladké a slané snacky (87)
- Syrovátkové proteiny / Whey protein (114)
- Tyčinky a proteinové snacky (37)
- Ořechová másla (2)
- Cereálie (28)
- Sladké a slané snacky (87)
- Syrovátkové proteiny / Whey protein (114)
- Tyčinky a proteinové snacky (37)
- Ořechová másla (2)
- Cereálie (28)
- Přílohy a pečivo (27)
- Sladidla a dochucovadla (6)
- Ořechy a sušené plody (12)
- Konzervované potraviny (38)
- Doplňky stravy pro ženy (3)
- Vaření a pečení (57)
- Sportovní nápoje (5)
- Kloubní výživa (1)
- Superpotraviny (4)
- Nápoje (9)
- Omáčky (1)
- Anabolizéry a stimulanty (3)
- Low sugar edice (13)
- Rostlinné proteiny / vegan protein (6)
- Spalovače tuků (2)
- Kaseinové proteiny / noční proteiny (17)
- Vícesložkové proteiny (14)
- Aminokyseliny (3)
- Náhrada jídla (11)
- Gainery a sacharidy (6)
- Vaječné proteiny (1)
- Aldelis (5)
- Allnature (2)
- Amylon (1)
- Arax (1)
- AVEIRO (2)
- Barebells (10)
- BioTech USA (10)
- Bombus (6)
- Bujónka (1)
- Country Life (4)
- České houby (3)
- Čongrády (5)
- Ehrmann (6)
- Expres Menu (1)
- Frontrunner (3)
- Green Apotheke (11)
- Matcha tea (2)
- Mixit (1)
- Myprotein (6)
- Natural Jihlava (2)
- Nekton (1)
- POPCROP (1)
- Prom-IN (2)
- Reflex Nutrition (6)
- SciTec Nutrition (3)
- Vilgain (289)
- Wolfberry (1)
- XXL Nutrition (1)













Potraviny s vysokým obsahem bílkovin
Za potraviny s vysokým obsahem bílkovin se podle nařízení ES 1924/2006 považují takové potraviny, u nichž bílkoviny představují alespoň 20 % energetické hodnoty.
U bílkovin však nejde pouze o jejich množství, důležitá je zejména jejich kvalita, kterou lze určit na základě obsažených esenciálních aminokyselin, které jsou pro fungování lidského organismu stěžejní, a je nutné je přijímat v podobě potravy.
Živočišné bílkoviny
Bílkoviny pocházejí z živočišného zdroje jsou všeobecně považovány za kvalitnější zdroj bílkovin, díky komplexnímu spektru esenciálních aminokyselin. Mezi živočišné zdroje s nejvyšším obsah bílkovin se řadí:
- libové maso (hovězí, vepřové, krůtí, kuřecí)
- ryby a mořské plody (tuňák, losos, sardinky, treska)
- sušené maso
- vaječné bílky
- sýry (parmazán, čedar, syrečky)
- proteiny (mléčné, syrovátkové, kaseinové)
Rostlinné bílkoviny
Bílkoviny z rostlinných zdrojů se vyznačují nižší kvalitou, danou nekompletním spektrem esenciálních aminokyselin, a horší využitelností oproti živočišným. Jedním z nejjednodušších řešení je správně kombinovat rostlinné bílkoviny, případně je přijímat ve vyšším množství. Rostlinné potraviny s vysokým obsahem bílkovin jsou:
- semínka (dýňové, sezamové, chia)
- luštěniny (arašídy, cizrna, hrách, čočka)
- ořechy (mandle, pistácie)
- rostlinné proteiny
- produkty ze sóji: tempeh, tofu, seitan