Sezóna švestek je tu! A s nimi přichází i čas na oblíbené sladké knedlíky! Naše tvarohové knedlíky ze špaldové mouky, co jsou nabušené bílkovinami, si zamilujete. Vymysleli jsme pro vás i různé varianty posypek - mák, ořechy a sladká strouhanka. Vyzkoušejte, které vám budou chutnat nejvíce a nezapomeňte nám dát vědět v komentáři nebo na Instagramu s označením @vilgainrecepty!
1 porce obsahuje
- 137,6 kcal
- 16,3 g sacharidů
- 5,4 g tuků
- 5,3 g bílkovin
Na 12 porcí
- 250 g polotučného tvarohu
- 1 vejce
- 40 g Vilgain grass - fed ghee
- vanilkový extrakt
- 3 lžíce třtinového moučkového cukru
- 100 g špaldové mouky
- 100 g špaldové krupice
- 12 švestek
- pekanový ořech
- mák
- strouhanka
Postup
-
Tvaroh smícháme s rozpuštěným máslem a pár kapkami vanilkového extraktu.
-
K této směsi přidáme špaldovou mouku, krupičku, moučkový třtinový cukr a vytvoříme rukou hladké, nelepivé těsto.
-
Z těsta uvállíme dlouhý váleček, který rozkrájíme na 12 stejně velkých špalíčků.
-
Švestky vypeckujeme.
-
Z každého špalíčku uděláme placku, do které vložíme švěstku a vytvarujeme knedlíček.
-
Knedlíky vaříme ve vroucí vodě cca 5 minut (do té doby, dokud nevyplavou na hladinu).
-
No a teď posypky!
1. Pekanové ořechy umixujeme na mouku.
2. Mák umeleme.
3. Strouhanku s trochou moučkového cukru nasucho opražíme na pánvi.
-
Knedlíky obalíme v posypkách a podáváme se zakysanou smetanou, posypané cukrem a přelité máslem. Tak dobrou chuť!