Jerky - ideální svačinka nejen na cesty
Sušené maso je stále více oblíbenou svačinkou nejen u sportovců, ale u všech, kteří si rádi dopřejí rychlý a vydatný snack kdykoliv během dne. Těšit se můžeš na:
- zdroj bílkovin a energie,
- nízký obsah sacharidů a tuků,
- malé a kompaktní balení,
- dlouhou trvanlivost, a
- nulový obsah chemických konzervantů a barviv.
Dehydratované maso je v případě potřeby možné uvést do “původního stavu”, kdy jej stačí povařit ve vodě.
Druhy sušeného masa
V současné době je možné se setkat s nejrůznějšími druhy sušeného masa. Každý si tak může vybrat podle své chutí a osobních preferencí.
- Hovězí maso si drží dominantní postavení, jakožto jeden z nejlepších a nejchutnějších zdrojů bílkovin. Hovězí jerky kromě proteinů obsahují vydatnou porci zinku, selenu i dalších minerálních látek.
- Drůbeží maso je nejčastější alternativou hovězího masa. Vyrábí se ze všech druhů domácí drůbeže - krůty, kuřete, kachny a husy. Kuřecí a krůtí jerky obsahují menší množství tuku. Kachní a husí jerky jsou podstatně tučnější, což je dáno silnější a tučnější kůží.
- Rybí maso je populární jakožto zdravější náhrada tradičních sušených mas. Je bohaté na bílkovin a omega 3 mastné kyseliny, které pozitivně ovlivňují činnost srdce, zlepšují paměť a imunitu. Vyzkoušejte např. sušeného lososa od Speyside Smokehouse.
Mimo tyto druhy masa se můžete u jednotlivých výrobců setkat také s vepřovým, kančím, dančím, jelením, losím, ale i sobím sušeným masem.
Jaké jerky si vybrat?
Nabídka sušeného masa je opravdu široká. Je tedy pouze na rozhodnutí a chuti každého, zda vsadí na jistotu a dá přednost kvalitnímu hovězímu masu, nebo zvolí alternativu v podobě drůbežího, rybího nebo zcela jiného sušeného masa. V nabídce Aktinu najdeš sušené maso od značek Fine Gusto, Indiana Jerky nebo Vilgain. Vyzkoušej naše Grass‑Fed Hovězí jerky BIO, Grass‑Fed Hovězí biltong nebo šťavnaté Jerky Bites. Kromě hovězího masa nabízíme také krůtí a dančí sušené maso.