Syrovátkový protein je superhodnotný zdroj bílkovin nejvyšší kvality

Aktin Redakce
Aktin Redakce 24. 9. 2021
Uložit článek
Syrovátkový protein je superhodnotný zdroj bílkovin nejvyšší kvality

Proteinový nápoj není droga ani steroid. Naopak je vhodný pro všechny, kteří často sportují, makají na sobě, chtějí se udržet zdraví a ve skvělé kondici. Proteiny patří nejen do suplementačního plánu aktivního sportovce, jsou vhodným doplňkem vyvážené stravy kohokoliv. Aktin protein je 100% přírodní produkt z prémiového mléka zcela bez umělých sladidel, aromat či jakýchkoliv zbytečných aditiv.

Naše tělo používá bílkoviny jako základní stavební kameny tkání. Jejich dostatečný příjem ve stravě přispívá k růstu a zachování svalové hmoty a pomáhá udržovat zdravé kosti. Vedle toho jsou proteiny nezbytné pro správnou imunitu a udržení organismu v dobré kondici. Zvláštní význam mají bílkoviny pro aktivní sportovce. Těm pomáhají s regenerací po náročných trénincích a s udržováním vysoké sportovní výkonnosti.

Náš syrovátkový protein je z mléka volně se pasoucích krav na holandských a irských farmách krmených trávou minimálně 10 měsíců v roce.  Takové mléko má příznivější zastoupení mastných kyselin oproti mléku krav živících se krmnou směsí, což se promítá i do výsledné kvality syrovátkového proteinu. Krávy jsou také chovány v daleko přirozenějších podmínkách než na konvenčních farmách. Vilgain® (vlastní produkce Aktinu) Whey Protein je slazen pouze stévií – bezkalorickým sladidlem přírodního původu. Stévie neovlivňuje hladinu krevního cukru a je považována za nejbezpečnější bezkalorické sladidlo oproti např. hojně využívané sukralóze či acesulfam K.

“Jako sportovec jsem vyzkoušel už mnoho proteinů a vždycky jsem měl problém s jejich přeslazeností. Člověk se jich rychle přepije. Vilgain protein můžu pít klidně dvakrát denně, pořád mi chutná a čisté složení je pak třešnička na dortu”, popisuje svoji zkušenost Matěj Peňáz, český zápasník kickboxu, thaiboxu a MMA.

96% využitelnost syrovátkové bílkoviny jej řadí na vrchol ze všech dostupných zdrojů bílkovin pro lidský organismus. Snadno se tráví a obsahuje vysoký podíl esenciálních aminokyselin, jejichž přirozenou součástí jsou i větvené aminokyseliny (BCAA) v čele  s leucinem – důležitou stavební látkou pro stimulaci svalového růstu a regeneraci. Balíme jej do 100 % recyklovatelného obalu s naprostým minimem potisku.

Ve složení Vilgain Whey Proteinu není nic, co bych vytknul. Kvalitní výchozí surovina, minimum přídatných látek, které jsou navíc přírodního původu a bezpečné steviol-glykosidy ze stevie jako sladidlo. Tento protein mohu upřímně doporučit.”, Mgr. Petr Loskot, nutriční specialista.

Blog: Jak se vyrábí syrovátkový protein? Jaký protein je nejlepší na hubnutí? Jaký protein vybrat, když mám problémy s laktózou? Jak vybrat správný protein?
Instagram: [Instagram] Recept s použitím proteinu

Ilustrační fotografie: tady

Přidej se k 31 tis. odběratelů

Každému z nich jednou týdně vybíráme ty nejlepší články, které jsou určeny 100% právě jemu.

Odebírat
Líbí se mi Uložit článek
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________
  • ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________ ________

    ____________________