Proteinový nápoj není droga ani steroid. Naopak je vhodný pro všechny, kteří často sportují, makají na sobě, chtějí se udržet zdraví a ve skvělé kondici. Proteiny patří nejen do suplementačního plánu aktivního sportovce, jsou vhodným doplňkem vyvážené stravy kohokoliv. Aktin protein je 100% přírodní produkt z prémiového mléka zcela bez umělých sladidel, aromat či jakýchkoliv zbytečných aditiv.
Naše tělo používá bílkoviny jako základní stavební kameny tkání. Jejich dostatečný příjem ve stravě přispívá k růstu a zachování svalové hmoty a pomáhá udržovat zdravé kosti. Vedle toho jsou proteiny nezbytné pro správnou imunitu a udržení organismu v dobré kondici. Zvláštní význam mají bílkoviny pro aktivní sportovce. Těm pomáhají s regenerací po náročných trénincích a s udržováním vysoké sportovní výkonnosti.
Náš syrovátkový protein je z mléka volně se pasoucích krav na holandských a irských farmách krmených trávou minimálně 10 měsíců v roce. Takové mléko má příznivější zastoupení mastných kyselin oproti mléku krav živících se krmnou směsí, což se promítá i do výsledné kvality syrovátkového proteinu. Krávy jsou také chovány v daleko přirozenějších podmínkách než na konvenčních farmách. Vilgain® (vlastní produkce Aktinu) Whey Protein je slazen pouze stévií – bezkalorickým sladidlem přírodního původu. Stévie neovlivňuje hladinu krevního cukru a je považována za nejbezpečnější bezkalorické sladidlo oproti např. hojně využívané sukralóze či acesulfam K.
“Jako sportovec jsem vyzkoušel už mnoho proteinů a vždycky jsem měl problém s jejich přeslazeností. Člověk se jich rychle přepije. Vilgain protein můžu pít klidně dvakrát denně, pořád mi chutná a čisté složení je pak třešnička na dortu”, popisuje svoji zkušenost Matěj Peňáz, český zápasník kickboxu, thaiboxu a MMA.
96% využitelnost syrovátkové bílkoviny jej řadí na vrchol ze všech dostupných zdrojů bílkovin pro lidský organismus. Snadno se tráví a obsahuje vysoký podíl esenciálních aminokyselin, jejichž přirozenou součástí jsou i větvené aminokyseliny (BCAA) v čele s leucinem – důležitou stavební látkou pro stimulaci svalového růstu a regeneraci. Balíme jej do 100 % recyklovatelného obalu s naprostým minimem potisku.
„Ve složení Vilgain Whey Proteinu není nic, co bych vytknul. Kvalitní výchozí surovina, minimum přídatných látek, které jsou navíc přírodního původu a bezpečné steviol‑glykosidy ze stevie jako sladidlo. Tento protein mohu upřímně doporučit.”, Mgr. Petr Loskot, nutriční specialista.
Blog: Jak se vyrábí syrovátkový protein? Jaký protein je nejlepší na hubnutí? Jaký protein vybrat, když mám problémy s laktózou? Jak vybrat správný protein?
Instagram: [Instagram] Recept s použitím proteinu
Ilustrační fotografie: tady