Tak to je on - ten nejosvěžující dezert tohoto léta! Je plný čerstvého lesního ovoce a spousty tvarohu, který se kromě svěžesti postará i o pořádnou dávku bílkovin. Jakmile tenhle recept jednou vyzkoušíte a zjistíte, jak málo práce se skrývá za takovou dobrotou, určitě mu také velmi rádi propadnete!
Postup
-
Jako první vložte do rendlíku plátky želatiny, zalijte je 4 lžícemi vlažné vody a nechte asi 10 minut nabobtnat.
-
Mezitím si připravte tvarohovou směs. Protein rozmíchejte v 150 ml vody, a poté ho spolu s oběma tvarohy vymíchejte dohladka. Směs přislaďte sladidlem (xylitolem, cukrem, čekankovým sirupem, ...) podle vašich preferencí.
-
Nabobtnalou želatinu pomalu zahřívejte do rozpuštění, pak ihned odstavce z plotny a vmíchejte k ní pár lžic tvarohové směsi. Po vymíchání celou tuto želatinovou směs přidejte zpět k tvarohové a společně opět promíchejte.
-
Nakonec vmíchejte i ovoce, můžete použít čerstvé, případně i mražené. Podle vašich preferencí ovoce jen opatrně vmíchejte, nebo ho můžete i lehce pomačkat, aby se ovocné chutě propojily s tvarohem. Nejvhodnější do tohoto dezertu je ovoce bobulovité, jako jsou borůvky, maliny nebo jahod
-
Hotovou směs rozdělte do čtyř skleniček a nechte je přes noc v lednici zatuhnout. Dobrou chuť!