Tvarohová panna cotta s lesním ovocem

Tereza Fričová
Tereza Fričová
20 min.
29 Líbí se mi Komentáře
1
Uložit recept
Tvarohová panna cotta s lesním ovocem

Tak to je on - ten nejosvěžující dezert tohoto léta! Je plný čerstvého lesního ovoce a spousty tvarohu, který se kromě svěžesti postará i o pořádnou dávku bílkovin. Jakmile tenhle recept jednou vyzkoušíte a zjistíte, jak málo práce se skrývá za takovou dobrotou, určitě mu také velmi rádi propadnete! 

1 porce obsahuje 1 sklenička

  • 173 kcal
  • 13 g sacharidů
  • 3,5 g tuků
  • 22 g bílkovin

Na 4 porce

  • 250 g nízkotučného tvarohu
  • 250 g polotučného tvarohu
  • 30 g pistáciového proteinu
  • 6 plátků želatiny
  • 250 g lesního ovoce
  • Sladič

Postup

  1. Jako první vložte do rendlíku plátky želatiny, zalijte je 4 lžícemi vlažné vody a nechte cca 10 minut nabobtnat. 

    Tvarohová panna cotta s lesním ovocem

  2. Mezitím si připravte tvarohovou směs. Protein rozmíchejte v 150 ml vody, a poté ho spolu s oběma tvarohy vymíchejte dohladka. Směs přislaďte sladičem podle vašich preferencí. 

  3. Nabobtnalou želatinu pomalu zahřívejte do rozpuštění, pak ihned odstavce z plotny a vmíchejte k ní pár lžic tvarohové směsi. Po vymíchání celou tuto želatinovou směs přidejte zpět k tvarohové a společně opět promíchejte. 

  4. Nakonec vmíchejte i ovoce, můžete použít čerstvé, případně i mražené. Podle vašich preferencí ovoce jen opatrně vmíchejte, nebo ho můžete i lehce pomačkat, aby se ovocné chutě propojily s tvarohem. Nejvhodnější do tohoto dezertu je ovoce bobulovité, jako jsou borůvky, maliny a jahody. 

    Tvarohová panna cotta s lesním ovocem

  5. Hotovou směs rozdělte do čtyř skleniček a nechte je přes noc v lednici zatuhnout. Dobrou chuť! 

  6. Tvarohová panna cotta s lesním ovocem

    Tvarohová panna cotta s lesním ovocem

    Tvarohová panna cotta s lesním ovocem

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
29 Líbí se mi Uložit recept