Tady si přijde na své každý, kdo měl v dětství rád Monte dezert. Výborná kombinace 80% čokolády, lískooříškového krému s Piemonte oříšky a jedny tajné zdravé ingredience. Tak si pojď užít tuhle dokonalou symbiózu chutí a vrátit se na chvíli zpátky do dětství.
1 porce obsahuje
- 427 kcal
- 39,8 g sacharidů
- 23,9 g tuků
- 7,7 g bílkovin
Na 3 porce
- 150 g ready to eat cizrny
- 250 g kokosového jogurtu
- 40 g Piemonte lískooříškového másla
- 40 g hořké čokolády
- 2 čajové lžičky vanilkového extraktu
- 190 g ovesného kondenzovaného mléka
Postup
-
Cizrnu spolu s jogurtem a se 150 g kondenzovaného mléka rozmixujeme ponorným mixerem. Ze směsi odebereme 300 g přidáme vanilkový extrakt a odložíme zatím stranou.
-
Do druhé části krému přidáme rozpuštěnou čokoládu se 40 g zahuštěného mléka (které jsme ohřáli v mikrovlnce) a promixujeme.
-
Tuto tmavou část rozdělíme do 3 misek a na to rovnoměrně rozdělíme bílý krém. Necháme vychladit. Podle chuti můžeme ozdobit lískovo‑oříškovým máslem a kakaovými boby.
-
No a můžeme vychutnávat. Dobrou chuť.