Vilgain Žitná mouka celozrnná BIO - mouka vhodná k přípravě slaných i sladkých jídel v BIO kvalitě
Pokud rád/a experimentuješ v kuchyni a chceš si upéct zdravý koláč, dort, nebo třeba chleba, vyzkoušej naši žitnou mouku v BIO kvalitě.
Mouka vhodná k založení kvásku, do slaných i sladkých jídel, nebo k přípravě perníkového těsta
Skvěle se hodí k přípravě slaných i sladkých pokrmů, na přípravu kvásku, chlebového, nebo třeba perníčkového těsta. Žitná mouka dodává výsledným výrobkům specifickou chuť a aroma. Stačí, když v receptu vyměníš pšeničnou mouku za žitnou, a získáš zcela novou chuť tvého oblíbeného pokrmu. I obyčejné palačinky, ve kterých použiješ žitnou mouku, chutnají diametrálně jinak a naprosto delikátně.
Kvalita ekologického zemědělství a použití celých zrn při mletí
Naše mouka je získávána z žita, které je pěstováno v ekologickém zemědělství, a díky tomu si nese certifikát BIO kvality. Vzhledem k tomu, že zrna žita jsou při mletí na mouku využita celá, výsledná mouka je celozrnná a obsahuje mnohem více minerálních látek, vitaminů a vlákniny než mouka bílá.
Vilgain Žitná mouka celozrnná BIO v bodech:
- žitná celozrnná mouka
- vhodná k přípravě slaných i sladkých jídel
- vhodná k přípravě žitného kvásku, chlebového, perníčkového či palačinkového těsta
- k výrobě mouky se využívají celá zrna
- BIO certifikace