Bio organica Italia Pesto zelené BIO
Bio organica Italia Pesto zelené BIO
Bio organica Italia Pesto zelené BIO - pravé italské pesto z bazalky, kešu oříšků a extra panenského olivového oleje
Jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou.
Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni. V pestu jí parťáka dělají BIO kešu oříšky a extra panenský olivový olej. Tradičně se pesto používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty jako pomazánka.
Bio organica Italia Pesto zelené BIO v bodech:
- pravé BIO italské pesto
- z bazalky a kešu oříšků
- vhodné na ochucení těstovin
Ingredience
Bazalka** 66 %, extra panenský olivový olej* 28,3 %, kešu ořechy* 4 %, sůl, citronová šťáva**, bramborové vločky*.
Kvalita ingrediencí
- 1x v pořádku
** Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství a Demeter.
* Produkt kontrolovaného ekologického zemědělství.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1 284 kJ / 307 kcal |
Tuky | 27,5 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 3,8 g |
Sacharidy | 4,8 g |
- z toho cukry | 1,5 g |
Vláknina | 7 g |
Bílkoviny | 6,5 g |
Sůl | 1,8 g |
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte při pokojové teplotě a mimo zdroje tepla.
- Po otevření uchovávejte v chladu a spotřebujte nejlépe do 10 dnů.