České Ghíčko Ghí
České Ghíčko Ghí - přepuštěné máslo pro všestranné využití
Ghí je bezvodý tuk získaný z másla. Vyrábí se pomalým přepouštěním klasického másla ve vodní lázni, čímž se z tuku odstraní voda a další látky včetně mléčných bílkovin. Tradičně se označuje termínem přepuštěné máslo a je typické svou příjemnou vůní a chutí. Díky absenci mléčných bílkovin je ghí vhodné pro lidi s intolerancí laktózy a kaseinu. Přepuštěné máslo se nepřepaluje (bod přepalování 250 °C oproti máslu 150 °C), není nutné jej chladit a má dlouhou trvanlivost v řádu mnoha měsíců.
Nejkvalitnější přepuštěná česká másla jsou zdrojem zdravých a kvalitních tuků. V současnosti jsou velmi oblíbenými produkty mezi sportovci, příznivci zdravého stravování či maminkami s dětmi a alergiky. Tato Ghí se vyznačují skvělým složením obohaceném o byliny a rostliny. Ghí jsou vhodná do teplé a studené kuchyně.
České Ghíčko Ghí v bodech:
- přepuštěné máslo
- neobsahuje mléčné bílkoviny
- široké využití nejen v kuchyni
- tuky se při vaření nepřepalují
- dlouhodobá trvanlivost
- vhodné pro jedince s intolerancí laktózy
Ingredience
Bezvodý máselný tuk min. 99 %.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 3677 kJ / 878 kcal |
Tuky | 99,4 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 70 g |
Sacharidy | < 0,01 g |
- z toho cukry | < 0,01 g |
Vláknina | 0 g |
Bílkoviny | 0,1 g |
Sůl | <0,01 g |
Doporučení výrobce
- Vhodné do studené i teplé kuchyně.
Upozornění
- Potravina.
- Uchovávejte mimo dosah dětí.
- Skladujte při teplotách do 25°C.
- Po otevření spotřebujte do 6 měsíců.
- Případná změna konzistence výrobku není na závadu.