Arašídovo-čokoládový dezert

Kristína Močková
Kristína Močková
15 min. 15 min. přípravy, tuhnutí
22 Líbí se mi Komentáře Uložit recept
Arašídovo-čokoládový dezert

Když spojí síly čokoláda s arašídovým máslem, zákonitě nemůže vzniknout nic špatného. Ale toto, dámy a pánové! Toto je pravá definice toho, co znamená #foodporn. Sladko‑slané, čoko‑arašídové kombo vás dostane do kolen. 

1 porce obsahuje 1 kus řezu

  • 162 kcal
  • 8 g sacharidů
  • 12 g tuků
  • 5,5 g bílkovin

Na 18 porcí

Na krustu
Na arašídovou vrstvu
  • 300 g křupavého arašídového másla
  • 30 g preclíků
Na čoko vrstvu
Zobrazit použité produkty

Postup

  1. Arašídovo-čokoládový dezertNejdříve společně smícháme ovesné vločky, kokosovou mouku, roztopený kokosový olej a vodu. Vytvoříme těsto, které vmačkáme na dno plechu (18x30 cm) vyloženého pečícím papírem a dáme na 30 minut do mrazáku.Arašídovo-čokoládový dezert

  2. Poté tuhou krustu rovnoměrně přelijeme arašídovým máslem a navrch naskládáme preclíky. Arašídovo-čokoládový dezert

  3. Čokoládu roztopíme a přelijeme s ní celý plech. Lžičkou ji opatrně rozprostřeme po celé rovině, posolíme a dáme znovu ztuhnout do mrazáku ideálně přes noc. Hotové dílo nakrájíme na kostičky a vychutnáváme.Arašídovo-čokoládový dezertArašídovo-čokoládový dezert

  4. Dobrou chuť!Arašídovo-čokoládový dezertArašídovo-čokoládový dezert

Chceš vědět o každém dalším novém receptu?

Přihlaš se k odběru, a jednou týdně od nás dostaneš souhrn nových receptů.

Odebírat
22 Líbí se mi Uložit recept