Čoko-arašídová svačinka, která si vás omotá kolem prstu

Michaela Dobiášová
Michaela Dobiášová Poprvé publikováno 31. 3. 2019
Aktualizováno 29. 4. 2019
2 minuty čtení
Čoko-arašídová svačinka, která si vás omotá kolem prstu
5

Když spojí síly čokoláda s arašídovým máslem, zákonitě nemůže vzniknout nic špatného. Ale toto, dámy a pánové! Toto je pravá definice toho, co znamená #foodporn. Sladko-slané, čoko-arašídové kombo vás dostane do kolen. 

1553873163_a_2488.jpg

Budeme potřebovat:

Na krustu:

Na arašídovou vrstvu:

Na čoko-vrstvu:

Doba přípravy: 15 minut

Doba tuhnutí: ideálně přes noc

1553870978_a_2488.jpg

Postup:

  • Nejdříve společně smícháme ovesné vločky, kokosovou mouku, roztopený kokosový olej a vodu. Vytvoříme těsto, které vmačkáme na dno plechu (18x30 cm) vyloženého pečícím papírem a dáme na 30 minut do mrazáku.
1553871024_a_2488.jpg
  • Poté tuhou krustu rovnoměrně přelijeme arašídovým máslem a navrch naskládáme preclíky. 
1553871056_a_2488.jpg
  • Čokoládu roztopíme a přelijeme s ní celý plech. Lžičkou ji opatrně rozprostřeme po celé rovině, posolíme a dáme znovu ztuhnout do mrazáku ideálně přes noc. Hotové dílo nakrájíme na kostičky a vychutnáváme.

Dobrou chuť!

1553871111_a_2488.jpg
1553871142_a_2488.jpg

Výsledné dílo jsme naporcovali na 18 kousků. Na jeden vychází zhruba:

  • 162 kcal
  • 8 g sacharidů
  • 12 g tuků 
  • 5,5 g bílkovin
1553873141_a_2488.jpg
Byl ti článek užitečný?
Jo, super! Bohužel ne

Diskuze k článku