Franz Josef Kaiser Pesto – 190 g
Franz Josef Kaiser Pesto – 190 g
Ingredience
Rajčatové pyré 39%, slunečnicový olej, sušená rajčata 12,5%, mletá jádra kešu ořechů, bazalka 3%, sýr Grana Padano 3%, (mléko, jedlá sůl, syřidlo, konzervant: vaječný lysozym), jedlá sůl, sýr Pecorino Romano 1% (ovčí mléko, jehněčí syřidlo, mlékárenské kultury, jedlá sůl), česnek, ocet kvasný vinný, regulátor kyselosti: kyselina mléčná.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Ingredience
Bazalka 33,5%, olivový olej, slunečnicový olej, sýr Grana Padano 6,3% (mléko, jedlá sůl, syřidlo, konzervant: vaječný lysozym), mletá jádra kešu ořechů, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin), cukr, sýr Pecorino Romano 2% (ovčí mléko, jehněčí syřidlo, mlékárenské kultury, jedlá sůl), jedlá sůl, piniové oříšky, regulátor kyselosti: kyselina mléčná, česnek.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Franz Josef Kaiser Pesto - prémiové italské pesto vhodné pro široké spektrum pokrmů
Jedna z nejznámějších italských omáček, původem z oblasti Ligurie. Název je odvozen z italského slova pestare = tlouci, mlátit. Tradiční příprava klasického pesta spočívá v rozdrcení a tření bazalkových listů v mramorovém hmoždíři dřevěnou paličkou.
Bazalka patří mezi nejoblíbenější bylinky středomořské kuchyně. Charakterizuje ji velmi aromatická, peprně nasládlá vůně. Pro svou výraznou chuť si získala oblibu i v naší kuchyni. Neméně oblíbenou surovinou pro výrobu pesta jsou i rajčata. Ta se šetrně suší po dobu několika dnů, aby se odpařila většina vody a zintenzivnila chuť. Následně se smíchají s olejem, oříšky a kořením. Výsledkem je bohatá, lehce nasládlá rajčatová chuť obohacená o aroma bazalky, oříšků a dalšího koření. Tradičně se pesto používá na ochucení těstovin v kombinaci se strouhaným sýrem typu parmezán, nebo k ochucení polévek, případně k masu. Taktéž je výborné i na topinky, jednohubky, bruschetty, tousty jako pomazánka.
Franz Josef Kaiser Pesto v bodech:
- vhodné na špagety, pečivo, k dochucení jídel
- dvě varianty příchutí
- pravé italské pesto
100 g | |
Energetická hodnota | 2085 kJ / 506 kcal |
Tuky | 50 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 8,3 g |
Sacharidy | 7,7 g |
- z toho cukry | 4,1 g |
Bílkoviny | 4,8 g |
Sůl | 2,0 g |
100 g | |
Energetická hodnota | 1538 kJ / 372 kcal |
Tuky | 32 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 4,4 g |
Sacharidy | 13 g |
- z toho cukry | 11 g |
Bílkoviny | 7 g |
Sůl | 2,80 g |
Ingredience
Bazalka 33,5%, olivový olej, slunečnicový olej, sýr Grana Padano 6,3% (mléko, jedlá sůl, syřidlo, konzervant: vaječný lysozym), mletá jádra kešu ořechů, bramborové vločky (brambory, emulgátor: mono- a diglyceridy mastných kyselin), cukr, sýr Pecorino Romano 2% (ovčí mléko, jehněčí syřidlo, mlékárenské kultury, jedlá sůl), jedlá sůl, piniové oříšky, regulátor kyselosti: kyselina mléčná, česnek.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Ingredience
Rajčatové pyré 39%, slunečnicový olej, sušená rajčata 12,5%, mletá jádra kešu ořechů, bazalka 3%, sýr Grana Padano 3%, (mléko, jedlá sůl, syřidlo, konzervant: vaječný lysozym), jedlá sůl, sýr Pecorino Romano 1% (ovčí mléko, jehněčí syřidlo, mlékárenské kultury, jedlá sůl), česnek, ocet kvasný vinný, regulátor kyselosti: kyselina mléčná.
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte v chladu, suchu a temnu.
- Po otevření spotřebujte do 3 dnů.