Grešík Skořice ceylonská celá
Grešík Skořice ceylonská celá
Grešík Skořice ceylonská celá - jedna z nejlepších odrůd skořice, která se hodí nejen do svařáku.
Grešík Skořice ceylonská celá - jedna z nejlepších odrůd skořice, která se hodí nejen do svařáku.
Zde najdete odhadovaný termín doručení pro každého dopravce a osobní odběr v případě, že objednávku odešlete nyní. Jedná se o odhadované datum doručení dle aktuální vytíženosti.
Cejlonská skořice je mnoha špičkovými kuchaři a cukráři označována jako nejlepší skořice vůbec. Má světle hnědé svitky z tenkých plátků kůry. Má krásně jemné, subtilní aroma, a velmi čistou chuť bez stop štiplavosti nebo hořkosti. V porovnání s indonéskou skořicí obsahuje pouze stopové množství kumarinu, což je přírodní toxin, kterým se rostliny brání před spásáním. Cejlonská skořice se používá do desertů, svařeného vína, kompotů i při přípravě omáček a polévek asijské kuchyně.