Grizly Fazole Adzuki
Grizly Fazole Adzuki
Ingredience
Fazole Adzuki 100%.
Země původu: Čína
Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy skořápkových plodů a arašídů.
Grizly Fazole Adzuki - asijská lahůdka s jemně ořechovou chutí
Grizly Fazole Adzuki jsou malé podlouhlé fazolky identifikovatelné podle malé bílé linie na jedné straně plodu. Pochází z rostliny s názvem vigna hranatá (Vigna angularis). Po uvaření dostanou jemnou nasládlou ořechovou chuť. Jsou velice populární v asijské a hlavně japonské kuchyni. Stejně jako další z rodiny fazolí jsou bohaté na rostlinné bílkoviny a obsahují širokou škálu mikronutrientů.
Jsou vhodné na přípravu polévek, pomazánek, kaší, nákypů a salátů. Fazole adzuki jsou v Japonsku často vařeny se sladkou rýží. Výsledkem je červený pokrm zvaný „Adzuki-mochi“.
Grizly Fazole Adzuki v bodech:
- malé podlouhlé fazolky
- s jemně nasládlou ořechovou chutí
- bohaté na bílkoviny
- populární v asijské, především japonské kuchyni
- vhodné na přípravu polévek, kaší a salátů
100 g | |
Energetická hodnota | 1377 kJ / 329 kcal |
Tuky | 0,5 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 52 g |
- z toho cukry | 3,1 g |
Vláknina | 25 g |
Bílkoviny | 19,8 g |
Sůl | 0,03 g |
Ingredience
Fazole Adzuki 100%.
Země původu: Čína
Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy skořápkových plodů a arašídů.
Doporučení výrobce
- Před kuchyňskou úpravou je nutné fazole předem namočit do vody na 8 hodin (ideálně přes noc).
- Poté vodu vylijeme, fazole propláchneme a vaříme v nové vodě asi 45 - 50 minut do změknutí.
- Pro snížení nadýmavosti doporučujeme ještě přidat bylinky jako například: saturejku, kmín, fenykl, kurkumu, koriandr nebo majoránku.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte na temném, chladném a suchém místě.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu.
- Během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu.