Grizly Quinoa červená
Grizly Quinoa červená - bezlepková pseudoobilovina bohatá na bílkoviny a mikronutrienty
Grizly Quinoa červená je populární bezlepková pseudoobilovina. Kromě nejznámější bílé, existuje ještě červená a černá. Všechny tři základní druhy mají významné nutriční vlastnosti. Quinoa červená je vhodná pro sportovce, protože přináší rychlou energii, sílu a vytrvalost, pozitivně působí na svaly a tkáně. Pochází z Jižní Ameriky, kde ji starověcí Aztékové a Inkové považovali za posvátnou a za "matku zrn". V současnosti je jedním z pilířů zdravé výživy a měla by tvořit součást vyváženého jídelníčku každé domácnosti. Pyšní se vysokým obsahem bílkovin, je také zdrojem vlákniny, vyváženého množství aminokyselin, a také širokou škálou vitaminů a minerálních látek (A, B, C, hořčík, vápník, železo, fosfor, mangan, měď, zinek).
Hodí se do spousty typů pokrmů, používá se jako příloha i jako součást hlavního jídla. Dá se kombinovat se zeleninou, masem, ale také se sušeným ovocem (švestky, meruňky, brusinky) nebo oříšky (mandle, kešu, para ořechy) a semínky (lněné, chia, slunečnicové). Výborně chutná také s luštěninami, kde společně tvoří nutričně velmi výživnou kombinaci. Ještě lepší chuti dosáhneš, pokud namísto čisté vody použiješ při vaření například zeleninový nebo kuřecí vývar, ale také bylinky, cibuli a česnek.
Grizly Quinoa červená v bodech:
- pseudoobilovina vhodná také pro sportovce
- pozitivní účinek na stav svalů a dalších tkání
- bohatá na bílkoviny, vitaminy a minerální látky
- zdroj trávení podporující vlákniny
- lze použít jako přílohu i jako součást hlavního pokrmu
- vhodná pro celiaky
100 g | |
Energetická hodnota | 1484 kJ / 351 kcal |
Tuky | 5 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,5 g |
Sacharidy | 58,5 g |
- z toho cukry | 2 g |
Vláknina | 14,8 g |
Bílkoviny | 6,6 g |
Sůl | 0,02 g |
Ingredience
Quinoa červená 100 %.
Země původu: Peru, Bolívie
Upozornění
- Potravina.
- Uchovejte v suchu a chladu.
- Balení: Znovuuzavíratelný PP obal nebo vakuováno v PP obalu.
- Během přepravy může dojít k rozvakuování, které neovlivní kvalitu.