Halloween se blíží, tak ho pojďme oslavit ve stylu! Co si připravit tyhle plněné papriky, které vzhledem připomínají dlabanou dýni? Zaujmou nejenom vzhledem, ale hlavně vyladěnou chutí. Tak je pojďte vyzkoušet!
1 porce obsahuje
- 284 kcal
- 22 g sacharidů
- 9,5 g tuků
- 26,3 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 červené papriky
- 1 cibule
- 150 g hnědé rýže
- 200 g kuřecích prs ve vlastní šťávě
- 100 g ready to eat fazolí
- 50 g rajčat v konzervě
- 10 ml olivového oleje
- 1 jarní cibulka
- 100 g 30% Eidamu
- oregano
- sušený česnek
- pepř
- sůl
Postup
-
Nejprve si dáme vařit rýži podle návodu na obalu. -
Papriky omyjeme, odkrojíme vršek, ten však nevyhazujeme. Očistíme je a můžeme se pustit do zdobení! Malým nožíkem do stěn papriky vyřežeme to, co zrovna chceme. My zvolili strašidelné obličeje, které jsou pro Halloween typické.
V celku dáme do hrnce, zalijeme troškou vody a dusíme 5 minut.
-
Mezitím si připravíme náplň.
Na trošce oleje osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme uvařenou rýži, fazole, kuřecí prsa a pokrájená rajčata z plechovky. Nakonec přimícháme nastrouhaný sýr a jarní cibulku. Okořeníme a povaříme další 3 minuty.
-
Poté papriky naplníme, posypeme ještě troškou sýra a dáme do trouby. Pečeme cca 45 minut na 175 °C.
-
A máme hotovo, tak dobrou chuť!