Jednoduchý oběd do pár minut, který dokonale zasytí. Vyzkoušejte naši verzi marockého kuřete s citronovým kuskusem, které zvládne opravdu každý.
1 porce obsahuje
- 419 kcal
- 21 g sacharidů
- 17 g tuků
- 43 g bílkovin
Na 4 porce
- 4 kuřecího stehna
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 čajové lžičky mletého kmínu
- 2 čajové lžičky mleté papriky
- 1 čajová lžička kurkumy
- 1 čajová lžička mletého zázvoru
- 1 čajová lžička soli
- špetka sušeného koriandru
- špetka skořice
- špetka kardamonu
- špetka hřebíčku
- špetka muškátového oříšku
- špetka pepře
- 1 citron
- 100 g zelených oliv
- čerstvý rozmarýn
- 250 g kuskusu
- 300 ml kuřecího vývaru
- 2 lžíce citronové šťávy
- máta
- listová petržel
Postup
-
V malé misce smíchejte olivový olej, kmín, papriku, kurkumu, zázvor, sůl, koriandr, skořici, kardamon, hřebíček, muškátový oříšek a pepř.
-
Tímto kořením potřete kuřecí stehna ze všech stran a nechte je marinovat v lednici alespoň 30 minut, nejlépe přes noc.
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Vymažte pekáč máslem a vložte do něj marinovaná kuřecí stehna.
-
Přidejte plátky z jednoho citronu, olivy a rozmarýn. Pečte v troubě asi 40 minut, nebo dokud nebude kuře hotové a zlatavé.
-
Mezitím připravte kuskus. V míse zalijte kuskus horkým kuřecím vývarem a přikryjte ho utěrkou. Nechte ho odstát asi 15 minut, nebo dokud nebude vývar vsáknutý.
-
Poté vidličkou rozmíchejte kuskus a přidejte citronovou šťávu, petrželku a mátu. Osolte a opepřete podle chuti.
-
Podávejte kuře s kuskusem a výpekem z pekáče. Dobrou chuť!