Kolagen je jednou z hlavních stavebních bílkovin těla, přírodní polymer a důležitá součást mezibuněčné hmoty živočišných organismů. Jedná se o strukturální bílkovinu, která tvoří přibližně 30 % všech bílkovin v lidském těle. Vyskytuje se mimo jiné v pojivové tkáni, cévách, svalech, kůži a vlasech. Vzhledem k tomu, že hladina kolagenu v těle s věkem klesá, je vhodné dodávat tělu kolagen i zvenčí - kolagen se nachází například v kostech a šlachách zvířat a je k dispozici také ve formě doplňků stravy. Hovězí kolagen použitý v přípravku OstroVit se vyznačuje velmi dobrou biologickou dostupností, což znamená, že se snadno vstřebává v lidském trávicím systému.
Parťáka mu zde dělá vitamin C, známý také jako kyselina askorbová, základní organická chemická sloučenina klasifikovaná jako vitamin rozpustný ve vodě. Jedná se o exogenní látku, kterou si tělo nedokáže samo syntetizovat, proto je nutné tuto sloučeninu do systému dodávat zvenčí - v potravinách se tato složka nachází v čerstvém ovoci a zelenině, jako jsou papriky, kedlubny, pomeranče a černý rybíz, a také v doplňcích stravy.
Vitamin C přispívá ke správné tvorbě kolagenu, který zajišťuje správnou funkci cév, kostí, chrupavek a dásní, zubů a pokožky. Kromě toho tato sloučenina přispívá k přiměřenému energetickému metabolismu a pomáhá udržovat optimální duševní funkce. Kyselina L‑askorbová také podporuje správnou funkci nervového a imunitního systému a přispívá ke snížení pocitu únavy a vyčerpání. Látka zvyšuje vstřebávání železa a také přispívá k regeneraci redukované formy vitaminu E. Vitamin C podporuje ochranu buněk před oxidativním stresem a přispívá k udržení normálního fungování imunitního systému během intenzivního cvičení a po něm.