Dezert, který si zachoval všechno, co miluješ – jemný sušenkový základ, krémovou náplň s bílou čokoládou a pistáciovým krémem, ale s lepšími makry: víc bílkovin, míň cukru a žádná těžká smetana. Díky proteinu a tvarohu tě nejen uspokojí chuťově, ale i zasytí. A protože se servíruje do skleničky, můžeš ho mít ready v lednici nebo s sebou v tašce jako sladkou odměnu na cesty. Ideální jako mealprep dezert nebo zdravé mlsání bez výčitek. 😍
1 porce obsahuje
- 435 kcal
- 25 g sacharidů
- 26 g tuků
- 24 g bílkovin
Na 4 porce
- 100 g Vilgain špaldových sušenek
- 20 g ghee
- 160 g odtučněného tvarohu
- 40 g Vilgain bílé čokolády
- 40 g pistáciového krému
- 60 g pistáciového proteinu
- stevia drops
- 40 g pistáciového krému
- 30 g odtučněného tvarohu
- stevia drops
- maliny
- pistácie
Postup
-
Sušenky rozmixuj na prášek a smíchej je spolu s rozehřátým ghee.
-
Směs poté rozděl do 4 skleniček nebo misek a silou ji namačkej na dno.
-
Připravené skleničky se sušenkovou směsí dej na chvíli do lednice a mezitím si připrav krém.
-
Do tvarohu důkladně vmíchej rozehřátou bílou čokoládu, pistáciový krém, pistáciový protein a volitelně doslaď podle tvých preferencí oblíbeným sladidlem. My zvolili stevia drops bez příchutě. Vše vyšlehej do nadýchaného krému.
-
Krém rozděl do skleniček a vše dej opět do lednice alespoň na 30 minut.
-
Nakonec do skleniček rozetři poslední vrstvu - topping z tvarohu a pistáciového krému (případně volitelně opět doslaď, to necháme na tobě). Dej do lednice vyhladit.
-
Poté jen dozdob ovocem a nasekanými pistáciemi a enjoy!
Btw - když dezert nandáš do uzavíratelné skleničky, třeba zavařovačky, máš super sladkou tečku kdykoli po ruce i na cestách!