Rychlý, sytý a svěží. Těstovinový salát s brokolicí, krůtím masem a jemným pestem je skvělou volbou na oběd do krabičky nebo lehkou večeři. Kombinace cizrnových těstovin, šťavnaté brokolice, cherry rajčátek a rukoly dodá salátu vlákninu, lehkost i barvy, zatímco bílkoviny z masa, sýra a pesta tě spolehlivě zasytí. A to nejlepší? Navrch nasypeš křupavou pečenou jasmínovou rýží, která dodá každému soustu extra texturu a šmrnc. Jedna porce má jen 447 kcal, ale zato pořádnou dávku 34 g bílkovin. Skvěle chutná i studený, takže ideální na mealprep nebo oběd s sebou. 🥗
1 porce obsahuje
- 447 kcal
- 43 g sacharidů
- 14,2 g tuků
- 34 g bílkovin
Na 3 porce
- 150 g cizrnových těstovin
- 200 g brokolice
- 300 g Vilgain R2E krůtího masa
- 60 g cream cheese light
- 30 g Vilgain plant protein pesta basilico
- 150 g cherry rajčat
- 1/2 hrnku rukoly
- 30 g prosciutta
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 50 g jasmínové rýže
- 1 špetka olivového oleje ve spreji
Postup
-
Uvař si těstoviny dle návodu na obalu a brokolici. Brokolici rozděl na růžičky a vař v osolené vodě nebo na páře přibližně 5–7 minut, dokud nebude na skus měkká, ale stále jasně zelená.Prosciutto nakrájej nadrobno a opeč na pánvi. Cherry rajčata nakrájej na polovinu.
-
Vše spolu smíchej v jedné míse a podávej. Vrch ještě dozdob oblíbenou pečenou křupavou rýží.
-
Rýži uvař, rozlož ji na plech vystlaný pečícím papírem a postříkej olejem. Peč na 180‑190 °C dozlatova a křupava.
Tak dobrou chuť!