Léto je konečně tady a s ním i studená hlavní jídla, která každý z nás v tomto teple ocení. Tento těstovinový salát na řecký způsob si zamilujete, ať už si ho s sebou vezmete do krabičky na výlet, do práce, do školy nebo si ho vychutnáte v klidu domova. 🥗
1 porce obsahuje
- 732 kcal
- 106 g sacharidů
- 23,8 g tuků
- 21,7 g bílkovin
Na 2 porce
- 250 g Vilgain Fusilli těstovin
- 1/2 okurky
- 1 bílá paprika
- 150 g cherry rajčat
- 1/2 červené cibule
- 30 g zelených oliv
- 60 g sýru balkánského typu
- 3 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce kopru
- citrónová kůra
- citronová šťáva
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 1/2 čajové lžičky oregana
- 1/2 čajové lžičky bazalky
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- pepř
- 1 čajová lžička třtinového cukru
- špetka soli
Postup
-
Těstoviny uvaříme dle návodu a poté necháme vychladit. -
Máme pro vás taky tip na easy krájení cherry rajčat! 🍅
Vezmeme si talířek s rovným dnem. Cherry rajčata vložíme pod talíř, pořádně přimáčkneme a ostrým nožem rozkrojíme napůl.
-
Okurku s paprikou nakrájíme na kostičky a cibuli nadrobno. Olivy nakrájíme na tenká kolečka.
-
Na zálivku smícháme olivový olej, kopr, dijonskou hořčici, citrónovou kůru, šťávu z půlky citrónu, třtinový cukr, koření a rozdrobený balkánský sýr.
-
Vychlazené těstoviny přendáme do mísy, přidáme nakrájenou zeleninu a zalijeme zálivkou. Vše důkladně promícháme a můžeme podávat.
-
Dobrou chuť.