The ChilliDoctor Red Habanero Mash – 200 ml

The ChilliDoctor Red Habanero Mash – 200 ml
The ChilliDoctor Red Habanero Mash - hřejivá směs s chutí exotiky
První věcí, které si u papriček Habanero všimnete, je jejich pálivost. Dosahuje hodnoty v rozmezí 200 000 - 300 000 SHU (Scoville Heat Units - Scovilleova stupnice pálivosti) a rozhodně vás tak neochudí o poctivý hřejivý pocit. Hned poté ale zaujmou druhou vlastností a tou je jejich specifická exotická chuť. Název Habanero pochází z pojmenování Havany a právě jejich karibský původ jim propůjčuje jejich chuťové tóny. Lze v nich rozpoznat květinovou vůni, kokos, žlutý meloun, papayu, podtóny bobulovin a někteří v nich dokonce nachází i tóny meruňky. Habanero v sobě zkrátka kloubí vše, co od dobrého chilli očekáváte - nejen, že ucítíte jejich pálovist, ale užijete si i jejich ovocnou chuť.
Red Habanero Mash je výtažek z kůže, semínek a dužiny papriček Habanero, které se spolu se solí nechávají fermentovat po dobu 2 - 6 měsíců. K zastavení fermentace je poté přidán ocet a tím končí výčet přísad, které jsou do výsledné směsi přidané. Využití Red Habanero Mashe je různorodé. Lze jej využít jako přísadu do omáček a masových pokrmů, na salsy či marínády. Stejně tak je možné jej přidat do například do naložených kuřecích křídel nebo do barbecue omáčky a hned uvidíte, jak vašemu jídlu dodá ten správný říz a nezaměnitelnou chuť.
The ChilliDoctor Red Habanero Mash v bodech:
- extrakt fermentovaných papriček Habanero
- s vysokou pálivostí a exotickou ovocnou chutí
- vyrobeno pouze z chilli papriček, soli a octu
- vhodné k výrobě omáček, dipů, marinád
Balení: 200 ml | ||||
100 g | ||||
Energetická hodnota | 207 kJ / 49 kcal | |||
Tuky | 0,4 g | |||
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,01 g | |||
Sacharidy | 6,1 g | |||
- z toho cukry | 4,5 g | |||
Bílkoviny | 1,6 g | |||
Sůl | 11,8 g |
Ingredience:
Habanero chilli papričky, sůl (9 - 13 %), kyselina octová (4 %).
Upozornění
- Potravina.
- Uchovávejte mimo dosah dětí.
- Před použitím protřepejte.
- Po otevření skladujte v temnu při teplotě do 10 °C.