Wolfberry Agar - přírodní polysacharid jako zahušťovadlo na dezerty a pudingy
Wolfberry Agar, jinak též agar‑agar je přírodní polysacharid s vysokou želírující schopností, který se vyrábí z červených mořských řas rodů Floridae a Gelidium. Je průhledný, bez zápachu a bez chuti. Umožňuje vytvářet tzv. vysoké vrstvy želé, jež při krájení skvěle drží tvar. Výrobky obsahující agar jsou proto vhodné pro domácí přípravu extra vysoké vrstvy želé na dorty a zákusky. Vyzkoušej ho třeba na mražené dezerty, želé, nebo pudinky, pokud máš raději něco slaného, můžeš agar použít na výrobu aspiku, akorát místo cukru vmícháš do 300 ml vody 1/2 čajové lžičky soli.
Wolfberry Agar v bodech:
- přírodní polysacharid vyráběný z červených řas
- zdravá náhrada želatiny
- průhledný, bez zápachu a bez chuti
- drží tvar při krájení
- vhodný na dorty, zákusky, i na aspik
Balení: 30 g
100 g | |
Energetická hodnota | 720 kJ / 172 kcal |
Tuky | <0,1 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0 g |
Sacharidy | 0,4 g |
- z toho cukry | 0 g |
Vláknina | 86 g |
Bílkoviny | <0,1 g |
Sůl max (natural produkt) | 0,04 g |
Ingredience
Agar‑agar (E406 100 %). Hustota 900. Agar je polysacharid získaný z mořských řas.
Doporučení výrobce
- 5 g agaru na 300 ml vody a 25 - 50 g cukru.
- Smíchejte, nechejte 10 minut odstát, potom vařte 15 minut.
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte na chladném a suchém místě.
- Chraňte před přímým slunečním světlem a teplem.