Živina Balijské kari
Živina Balijské kari - jemná a lehce oříšková omáčka z Bali připravená do 15 minut
Balijské kari je velmi blízké evropským chutím. Má jemnější a lehce oříškovou chuť, která tě ihned přenese do autentické indonéské restaurace.
Toto Balijské kari kari vzniklo ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Ten nyní slaví úspěch s asijskou kuchyní ve své restauraci PRU58 v pražských Holešovicích. K omáčkám je se Štěpánem natočena i série videí s recepty a tipy na vaření. Z jedné sklenice uvaříš 6‑10 porcí kari –na jedno vaření pro 2 porce použiješ běžné 2 lžíce kari.
Živina Balijské kari v bodech:
- z jedné sklenice uvaříte 4‑6 porcí balijského kari
- čistě rostlinného původu a je tedy vhodné i pro vegany
- vyrobené pouze z čerstvých surovin v Přerově
- příprava balijského kari nezabere víc jak 15 minut
- Jídlo jako z restaurace uvaříte doma za třetinovou cenu
Ingredience
Olej řepkový, cibule červená, palmový cukr, kokos strouhaný, kešu oříšky, česnek, citrónová tráva, zázvor, galandal kořen, kurkuma kořen, chilli papričky (< 2,5 %), sůl jedlá.
Kvalita ingrediencí
- 1x v pořádku
- 1x dávat si pozor
Upozornění pro alergiky: Alergeny jsou vyznačeny tučně ve složení produktu. Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, sóji, pšenice, celeru a hořčice.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 1592 kJ / 384 kcal |
Tuky | 32 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 7,5 g |
Sacharidy | 21 g |
- z toho cukry | 12 g |
Bílkoviny | 3,1 g |
Sůl | 1,3 g |
Upozornění
- Potravina, s cukrem.
- Skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25 °C, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 14 dnů.