Živina Thajské zelené kari
Živina Thajské zelené kari
Živina Thajské zelené kari - jemně pikantní autentická asijská omáčka hotová do 15 minut
Thajské zelené kari krásně voní, jemně pálí a je neuvěřitelně zdravé. Do 15 minut si s ním připravíš rychlou a fantastickou asijskou večeři bez extra námahy. Stačí přidat zeleninu, kokosové mléko na zjemnění, trošku sójové omáčky, tofu či jiný protein, jasmínovou rýži a máš hotovo.
Toto Thajské zelené kari vzniklo ve spolupráci s šéfkuchařem a restauratérem Štěpánem Návratem. Ten nyní slaví úspěch s asijskou kuchyní ve své restauraci PRU58 v pražských Holešovicích. K omáčkám je se Štěpánem natočena i série videí s recepty a tipy na vaření. Z jedné sklenice uvaříš 6‑10 porcí kari - na jedno vaření pro 2 porce použiješ běžné 2 lžíce kari.
Živina Thajské zelené kari v bodech:
- z jedné sklenice uvaříte 4‑6 porcí thajského zeleného kari
- čistě rostlinného původu a je tedy vhodné i pro vegany
- vyrobené pouze z čerstvých surovin v Přerově
- příprava thajského zeleného kari nezabere víc jak 15 minut
- jídlo jako z restaurace uvaříte doma za třetinovou cenu
Ingredience
Cibule červená, chilli papričky (< 8 %), olej řepkový, galangal kořen, limetkový list, kurkuma kořen, koriandr, bazalka, citrónová tráva, česnek, koření (< 0,5 %).
Upozornění pro alergiky: Může obsahovat stopy skořápkových plodů, arašídů, sezamu, sóji, pšenice, celeru a hořčice.
Kalorické tabulky
100 g | |
Energetická hodnota | 635 kJ / 153 kcal |
Tuky | 12 g |
- z toho nasycené mastné kyseliny | 0,8 g |
Sacharidy | 9,8 g |
- z toho cukry | 4 g |
Bílkoviny | 1,3 g |
Sůl | 0,6 g |
Upozornění
- Potravina.
- Skladujte mimo sluneční záření při teplotě do 25 °C, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 14 dnů.