Arax Fazole Adzuki - fazolky s jemně oříškovou chutí jako zajímavá příloha, nebo základ pro sladké asijské pokrmy
Arax Fazole Adzuki jsou malé tmavě červené, až zemité fazolky s jemně oříškovou chutí, ideální do polévek a studených salátů. Adzuki vlastně nejsou tak úplně fazole, ale jsou příbuzné spíše mungo klíčkům, díky tomu se také skvěle hodí na klíčení. Pochází z Asie kde mají pěstitelskou tradici už od roku 1000 př.n.l. V Číně a Japonsku se používají zejména k přípravě sladkých pokrmů jako je sladký krém Mochi.
Vychutnat si je můžeš jako zajímavou přílohu, v salátu s čerstvou zeleninou, v polévce, nebo nasladko v podobě koláče.
Arax Fazole Adzuki v bodech:
- zdroj bílkovin a vlákniny
- jemně oříšková chuť
- ideální do salátů, jako příloha, nebo v polévce
- vhodné na klíčení
- v Číně a Japonsku používány na sladké pokrmy