Rychlá, jednoduchá a přitom skvělá volba na vydatný oběd i večeři. Tyhle bramborové placky se šťavnatým sýrovým středem a domácím jogurtovým dipem ti ukážou, že comfort food může být i nutričně vyvážené. S minimem tuku, pořádnou porcí bílkovin a vlákniny tě příjemně zasytí a přitom nezatíží. Skvělé do krabičky, na lehkou večeři i jako tip na přípravu dopředu! 🔥
1 porce obsahuje
- 450 kcal
- 69,2 g sacharidů
- 7,5 g tuků
- 24,1 g bílkovin
Na 2 porce
- 500 g brambor
- 25 g celozrnné špaldové mouky
- 25 g kukuřičného škrobu
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
- 1/4 čajové lžičky sušené cibule
- 1/2 čajové lžičky mleté papriky
- 50 g strouhané mozzarelly
- 50 g syrečků
- 60 g řeckého jogurtu
- 1 lžíce kečupu s nižším obsahem cukru
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1/4 čajové lžičky papriky mleté – uzené
- 1/2 čajové lžičky sušeného česneku
Postup
-
Očištěné a nakrájené brambory uvař doměkka, můžeš i den předem. -
Vychladlé je rozmačkej vidličkou nebo klidně i tyčovým mixérem. Přidej zbylé ingredience na placičky kromě sýrů a vypracuj těsto. Z těsta si kousek odeber, udělej si placku, na kterou přidej sýr. Přikryj jí druhou plackou, utlač kraje a vytvaruj kulatou tlustší placku kterou lehce zmáčkni.
Nám vyšlo 8 placiček, na jednu jsme použili cca 70 g těsta.
-
Placky dej do horkovzdušné fritézy a postříkej ghí ve spreji. Peč na 200 °C tak 20 minut. V polovině pečení placky otoč. Podávej s jogurtovým dipem a zeleninovým salátem.
-
Nebo si je zabalíš do krabičky a vezmeš s sebou? To už necháme na tebe, tak dobrou chuť!