Extra nadýchaný, extra svěží a extra jednoduchý... Přesně takový je recept na tuhle fresh citronovou babetu, která se hodí nejenom na sváteční příležitosti. Ve formě bábovky nebo sladkého chlebíčku ji připraví během chvilky i úplný začátečník. Tak pojďme na to!
1 porce obsahuje
- 310 kcal
- 45 g sacharidů
- 12 g tuků
- 4 g bílkovin
Na 12 porcí
- 250 g třtinového moučkového cukru
- 190 g hladké mouky
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- špetka soli
- 4 vejce
- 100 ml citronové šťávy
- 2 lžíce citrónové kůry
- 120 ml kokosového oleje
- 100 ml mléka
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- 150 g třtinového moučkového cukru
- 4 lžíce citronové šťávy
Postup
-
Předehřejte si troubu na 180 °C a vymažte a vysypte formu na chlebíček či bábovku.
-
Ve velké míse smíchejte moučkový cukr, mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
-
V jiné míse lehce rozšlehejte vejce, přidejte citronovou šťávu, nastrouhanou citronovou kůru, kokosový olej, mléko a vanilkový extrakt.
-
Směs s vejci postupně vmíchejte do suchých ingrediencí, dokud nevznikne hladké těsto.
-
Těsto nalijte do připravené formy a pečte 45‑50 minut.
-
Hotový chlebíček nechejte 10 minut vychladnout ve formě, poté ho vyklopte na mřížku a potřete citronovou polevou z citronové šťávy a moučkového cukru.
-
Nechte polevu ztuhnout a poté podávejte posypané nastrouhanou kůrou z citronu. Dobrou chuť!