Nechce se vám čekat na zdlouhavé kynutí těsta, ale přesto si chcete připravit vyhlášený indický naan? Máme pro vás skvělou zprávu! Jde to i bez kynutí, z minima surovin a hlavně rychle. Tenhle naan se hodí nejen jako příloha do indické kuchyně, ale také na grilování k masu nebo jako příloha k salátu. Tak k čemu ho zvolíte vy? 👀
1 porce obsahuje
- 198 kcal
- 30,6 g sacharidů
- 2,6 g tuků
- 10,6 g bílkovin
Na 6 porcí
- 250 g odtučněného tvarohu
- 280 g celozrnné špaldové mouky
- 1/2 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička kypřicího prášku
- 2 lžíce olivového oleje
- bazalka
Postup
-
Do mísy nasypeme mouku, přidáme tvaroh, sůl a kypřící prášek. Rukama zpracujeme těsto.
-
To rozdělíme na 6 dílů.
-
Uválíme tenké placky, které z obou stran osmahneme na trošce oleje.
-
Každý naan chléb po usmažení namažeme olivovým olejem smíchaným se sušenou bazalkou.
-
A můžeme ho podávat jako přílohu k masu, k indickým jídlům nebo k salátům.
-
Tak dobrou chuť!