Jestli miluješ tuhle českou klasiku – smažené rybí prsty s kaší a tatarkou, ale nechceš jíst příliš kalorická a smažená jídla, kdo ví jakého původu, tak si pojď udělat odlehčenou verzi z horkovzdušky, za polovinu kalorií a z kvalitních surovin. Je to vlastně dost easy a bez pečení ready za půl hodiny. Pokud nemusíš domácí tatarku, s klidem přidej jinou oblíbenou omáčku a pak už jen vychutnávej! 🚀
1 porce obsahuje
- 472 kcal
- 46 g sacharidů
- 20 g tuků
- 30 g bílkovin
Na 2 porce
- 200 g tresky
- 1 špetka soli
- 20 g hladké mouky
- 1 vejce
- 30 g panko strouhanky
- 10 g ghee ve spreji
- 50 g řeckého jogurtu
- 30 g majonézy light
- 20 g kyselých okurek
- 1 čajová lžička dijonské hořčice
- 1 čajová lžička citronové šťávy
- petržel
- sůl
- pepř
- 1 čajová lžička sušené cibule
Postup
-
Filé z tresky osuš a rozkrájej na tlustší nudličky. Z jedné kostky filé by ti měly vyjít 3–4 prsty. -
Prsty následně obaluj v trojobalu: mouka -> rozkvedlané vejce -> panko strouhanka. Vlož do fritézy, postříkej ghee ve spreji a peč na 180 °C cca 15 minut, dokud nebudou zlatavé a křupavé na povrchu.
-
Na přílohu uvař brambory se slupkou, které nechej napůl vychladnout a poté oloupej. Následně smíchej s ghee, mlékem, osol a rozmixuj dohladka.
-
Jak na domácí tatarku? Smíchej jogurt, majolku, nasekané okurky, trochu láku z nich, dijonku, citronovou šťávu, nasekanou petržel, sušenou cibuli a sůl a pepř dle chuti.
PS: k rybě se skvěle hodí kopr, který můžeš do omáčky taky přidat! 🌿
-
Rybí prsty podávej s kaší, tatarkou a klidně je posyp zbytkem nasekané petrželky.
Tak enjoy!