Co takhle dokonale křupavá smetanová pinsa z oblasti Alsaska, kterou skvěle dochutí cibule a vysokoprocentní šunka nebo slanina? Jestli chceš změnu od klasických pizz a pins s rajčatovým základem, mozzarellou a bazalkou, flammkuchen je jasná volba!
Nákup použitých surovin pro recept
1 porce obsahuje
- 1 009 kcal
- 129 g sacharidů
- 33 g tuků
- 54 g bílkovin
Na 1 porci
- 1 základ na pinsu
- 1 červená cibule
- 200 g zakysané smetany
- 125 g vysokoprocentní šunky
- bylinková sůl
- pepř
- pažitka
Postup
-
Na základ na pinsu dej zakysanou smetanu, na kostičky nakrájenou kvalitní šunku, na proužky nakrájenou červenou cibuli a vše hezky zasyp bylinkovou solí a pepřem. Pro původní recept je typická slanina. My ale chtěli snížit počet kalorií a zvýšit obsah bílkovin, a tak jsem zvolili vysokoprocentní kus šunky.
-
Dej péct na 250 °C na 7 minut.
-
Nakonec jen posyp nasekanou pažitkou a nakrájej.
Tak dobrou chuť!